Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Gradski vijećnici izglasali proračun za 2019. godinu

Rekordni proračun Slatine od gotovo 117 milijuna kuna

Izglasavanje proračuna za 2019. i projekcija proračuna za 2020. i 2021. bila je najzanimljivija točka od njih ukupno 29 na 14. sjednici Vijeća
Foto: Mihaela Feldi
Povećanje je to od 50 posto u odnosu na 2018. godinu

Najveći proračun Grada Slatine, od gotovo 117 milijuna kuna, izglasali su vijećnici na sjednici Gradskog vijeća 21. prosinca. Konkretnije, riječ je o iznosu od 116,772.019 kuna. Nakon dulje rasprave, gradski su ga vijećnici prihvatili s devet glasova "za" i šest suzdržanih. Razlog 50-postotnog povećanja u odnosu na godinu na izmaku vezan je za planirane projekte u sklopu Intervencijskog plana.

Advent u Slatini Advent u Slatini Mališane najviše oduševilo klizalište

Izvješće o radu

Razmatranje prijedloga i donošenje proračuna Grada Slatine za 2019. i projekcija proračuna za 2020. i 2021. godinu ujedno je bilo najzanimljivija točka od njih ukupno 29 na toj 14. sjednici Vijeća. Iscrpnu informaciju o radu gradonačelnika i Gradske uprave u proteklom četveromjesečnom razdoblju iznio je, na početku, gradonačelnik Denis Ostrošić. Govorio je i o tekućim poslovima vezanim za komunalnu infrastrukturu, strategiju upravljanja imovinom grada Slatine, komunalne usluge i gospodarenje otpadom...

Na aktualnom satu gradskim je vijećnicima postavljeno šest pitanja ispred Kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP koja su se odnosila na stipendiranje učenika, otpis dugova fizičkim osobama, projekt obnove doma u Donjim Meljanima, rad KUD-a Dika, božićnice za umirovljenike i projekt širokopojasnog interneta za područje Grada Slatine.

Poduzetnički inkubator u Slatini Poduzetnički inkubator Slatina Za poduzetnike 11 novih ureda

Dva su pitanja postavljena ispred Kluba zastupnika SDP-a, vezana za gradski proračun za 2019. godinu, odnosno koje će pozitivne promjene proračun donijeti građanima Slatine, a zanimali su se i za projekt EPIcentar Sequioa.

Vijećnici će odgovore na postavljena pitanja dobiti naknadno u pisanom obliku.

Nakon aktualnog sata informaciju o stanju sigurnosti na području Grada Slatine iznio je načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, dok je ispred tvrtke IN konzalting d.o.o. Ivan Nožina prezentirao procjenu rizika od velikih nesreća za područje grada Slatine, koje su vijećnici jednoglasno prihvatili, kao i program rada Savjeta mladih Grada Slatine za 2019. godinu koji je kratko obrazložio predsjednik Savjeta Mario Đurinić.

Slatina Obišli radove Radovi na cesti do Golenića teku po planu

Čestitka i darovi

Nakon što su sve ostale odluke, rješenja i programi predloženi dnevnim redom prihvaćeni, vijećnicima i svim građanima Slatine i prigradskih naselja, sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu 2019. godinu zaželjeli su predsjednica Kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP Sanja Bošnjak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je potom vijećnicima i gostima sjednice uručio prigodne darove.

Slatina Sufinanciranje iz EU Spreman je projekt Aglomeracija Slatina