Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Poduzetnički inkubator Slatina

Za poduzetnike 11 novih ureda

Poduzetnički inkubator u Slatini
Foto: Mihaela Feldi
Od 2020. imat ćemo priliku malim i srednjim poduzetnicima na području Slatine kroz natječaje putem ministarstva uručiti 17 milijuna kuna - poručio je gradonačelnik Denis Ostrošić

Svečano je započeta rekonstrukcija i prenamjena stare zgrade Doma zdravlja u Kolodvorskoj 8, u Poduzetnički inkubator Slatina. Uz već postojeći inkubator u Virovitici, projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije obuhvaća gradnju dva nova inkubatora u Pitomači i Orahovici, te obnovu inkubatora u Slatini.

Slatina Sufinanciranje iz EU Spreman je projekt Aglomeracija Slatina

– Stara zgrada prvotno nekadašnjeg hotela, a potom Doma zdravlja na ovaj će način dobiti jedno novo ruho, ali prije svega sadržaj. Ulaskom u regeneraciju malih gradova imat ćemo mogućnost da od 2020. malim i srednjim poduzetnicima na području grada Slatine kroz natječaje putem ministarstva uručimo 17 milijuna kuna, a jedna od kockica je svakako početak radova na Poduzetničkom inkubatoru Slatina. Najvažnije je da to što poduzetništvo u Slatini poprima nove obrise jer sam će Grad Slatina u 2019. izdvojiti oko milijun kuna kroz poduzetničke mjere za mikro, male i srednje poduzetnike - poručio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Inkubator u Slatini razlikuje se od ostalih jer se ne gradi ispočetka te će biti višenamjenski. Uredit će se u njemu 11 ureda, kreativni studio te prostori s opremom za krojenje i šivanje. Radove na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini izvodit će tvrtka Građenje Marković iz Slatine, u vrijednosti od 8,67 milijuna kuna.

Slatina Početna konferencija projekta EPIcentar Sequoia Slatina Uz zaštićeni mamutovac bit će i hostel s 32 ležaja i restoran Slatina Gradsko vijeće prihvatilo novu Odluku Vrijednost boda za računanje komunalne naknade 5 posto manja