Izbornik
Naslovnica Županije
Potpore Zarebačke županije

Za razvoj poduzetništva u 2023. godini 1,4 milijuna eura

NA NATJEČAJE je pristiglo 556 zahtjeva, od kojih su 444 ispunjavala uvjete natječaja, a odobrena je 241 potpora
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebačka županija svakako vodi brigu o svojim poduzetnicima pa će im i ove godine pružiti potporu, i to u obliku bespovratnih sredstava. Naime, Zagrebačka županija temeljem provedenih natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2023. godini dodijelit će nešto više od milijun eura vrijedne bespovratne potpore poduzetnicima sa svog područja.

Od ukupno milijun i četiri tisuće eura, nešto više od 503 tisuće eura iznose potpore za proizvodne djelatnosti, 351 tisuću eura potpore za neproizvodne djelatnosti, a 149 tisuća eura za poduzetnike početnike. Po korisniku potpore se kreću od 1500 do 10 tisuća eura.

Na natječaje, koji su bili otvoreni od 12. travnja do 12. svibnja 2023. godine, ukupno je zaprimljeno 556 zahtjeva, od kojih su 444 ispunjavala uvjete natječaja. Odobrena je 241 potpora i to 82 za početak poslovanja poduzetnika, 58 za povećanje konkurentnosti za proizvodne te 101 za neproizvodne djelatnosti. Župan Kožić u ovom obliku potpore vidi promicanje Zagrebačke županije, ali i povećanu konkurentnost poduzetnika na tržištu.

– Bespovratnim potporama poduzetnicima želimo potaknuti njihov daljnji razvoj, prvenstveno kroz nabavu nove opreme kako bi bili još konkurentniji na tržištu – rekao je župan Stjepan Kožić, istaknuvši kako, osim potpora poduzetnicima, Zagrebačka županija značajna sredstva ulaže i u razvoj i opremanje poduzetničkih zona.

– Samo u ovom trenutku u našim zonama realiziraju se više od pola milijarde eura vrijedne investicije poput Lidla u Križu, Log Experta i Spara u Klinča Selima, Alce i Violete u Zelini, DPD-a u Bistri, Lagermaxa u Luki, KFK u Rugvici i drugih – objasnio je župan Kožić koliko se zapravo radi i ulaže u poduzetništvo na području Zagrebačke županije.

Eva Gal juniorska prvakinja svijeta u ITF taekwondou ITF taekwondo Eva Gal juniorska prvakinja svijeta OVOGODIŠNJIM korisnicima iz županijskog proračuna isplaćeno je ukupno 39.816 eura Županijska podrška za izvrsnost Dodijeljeno 90 potpora za poslijediplomski studij Programe Maslačka pohađaju ukupno 404 djeteta, od kojih je 166 smješteno u novi objekt, a zaposleni su i djelatnici potrebni za funkcioniranje (domar, spremačice i odgojitelji) Zaprešić U novom vrtiću i djeca i djelatnici mogu raditi punom parom