Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjska županija isplatila potpore

Za razvoj ruralnog turizma više od 1,3 milijuna kuna

Osječko-baranjska županija isplatila potpore
Foto: Osječko-baranjska županija
Visina tih potpora u 2019. iznosila je do 50 posto prihvatljivih troškova ulaganja, a najviše do 30.000 kuna

Za potpore razvoju kontinentalnog turizma u proračunu Osječko-baranjske županije za ovu godinu osigurano je ukupno 1,3 milijuna kuna. Potpore su sukladno pristiglim zahtjevima na javne pozive postupno isplaćivane pa je tako prošlog tjedna zamjenik župana Goran Ivanović potpisao ugovore s 31 korisnikom potpora za ulaganje u razvoj i unapređenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije. Odobrena je isplata 391.800 kuna.

šire se u slavoniju Uber vozi i u Osijeku, start je 6 kuna

Velik interes

– Bez potpora nema ni razvoja turizma pa su se naša ulaganja u kontinentalni turizam pokazala kao pun pogodak, baš kao i osnivanje Upravnog odjela za kontinentalni turizam. Vjerujem da će u godinama koje su pred nama iznos potpora biti i veći, a nastojat ćemo i da što više sredstava koja se u Hrvatskoj odvajaju za razvoj i unapređenje turizma završi upravo kod nas – rekao je Ivanović. Zahvalio je korisnicima potpora.

– To su ljudi koji kreiraju turizam u našoj županiji, a mi smo tu da im u partnerskom odnosu pomognemo – poručio je.

Osječko-baranjska županija u zadnje dvije godine dodjeljuje po milijun kuna potpore za razvoj ruralnog turizma. Odaziv korisnika sve je veći. Visina tih potpora u 2019. iznosila je do 50 posto prihvatljivih troškova ulaganja, a najviše do 30.000 kuna.

Županija potpisala ugovore sa 164 korisnika Pet milijuna kuna potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj

Korisnici potpora

Potpore su odobrene za Sobe Irena, PG Teskera Klasiček Petra, OPG Sudar Krunoslav, OPG Anica Šarić-Bisatzky, OPG Borislav Lordan – "Udičarski dom", Lora d.o.o., Orion ugostiteljska djelatnost, Hotel Central d.o.o., Home, Rebolj – obrt za trgovinu i ugostiteljstvo, Pele d.o.o. za ugostiteljstvo i usluge, Slavonska polja – obrt za ugostiteljstvo i poljoprivredu, Restoran Park, Adventure zone, Dva srca, OPG Klara Zajec, Lampa j.d.o.o. za trgovinu i usluge, La Sorella za turizam i ugostiteljstvo, OPG Škrobo Mirjana, OPG Tenšek Denis, OPG Kolar Ljudevit, Državna ergela Đakovo i Lipik, OPG Kruljac Vladislavci, Old Town – obrt za pomorski i obalni prijevoz putnika, Vrata Baranje, SOTG Sklepić, OPG Renata Žilić, OPG Balog Matija, OPG Plaščak Edita, Suzana Blažević i Stari dud.