Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Glina ima svu potrebnu pomoć Sisačko-moslavačke županije

Za sanaciju posljedica potresa i obnovu ulaganja od 50 milijuna kuna

Foto: SMŽ
Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Gline nazočili su predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić i župan sisačko-moslavački Ivan Celjak kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića

Predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić u Glini je sudjelovao u odavanju počasti polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja “Suza” u povodu dana Grada Gline. Župan Ivan Celjak je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, kojoj je nazočio kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, istaknuo sve projekte Sisačko-moslavačke županije koji se u suradnji s Vladom provode na glinskom području.

Sisačko-moslavačka županija pokrenula je tako ulaganja vezana za sanacije posljedica potresa i obnove te revitalizacije u vrijednosti višoj od 50 milijuna kuna. U tijeku je tako cjelovita obnova Doma za starije osobe Glina u vrijednosti od 9,613.408,91 kuna, u obnovu OŠ Glina Županija je uložila 904.829,00 kuna, a zahvaljujući sufinanciranju s Gradom Glinom popravljeno je i krovište sportske dvorane OŠ Glina u vrijednosti 807.221,25 kuna.

Županija je pokrenula i postupak obnove Srednje škole Glina koja je premještena u montažni objekt pokraj škole, za čiji najam Županija plaća ukupno 2,337.500,00 kuna kako bi učenici ostali pohađati školu u svom gradu. Na Fond solidarnosti prijavljena je obnova ove škole, izabran je izvođač radova, a vrijednost radova je 18,365.867,10 kuna.

Županija je na Fond solidarnosti prijavila i obnovu zgrade glinske ispostave Doma zdravlja Petrinja, za što je već proveden postupak javne nabave i potpisan ugovor o izvršenju radova u vrijednosti 11,534.819.38 kuna, a i dalje se osiguravaju topli obroci za osobe smještene u kontejnerima i drugim nedovoljno kvalitetnim uvjetima. Na području Gline je 815 korisnika (ukupno 1559 korisnika s područja Sisačko-moslavačke županije), za što se izdvaja 7,761.837,74 kuna.