Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija objavila javni poziv

Za sportske programe predviđeno sedam milijuna kuna

Foto: Zagrebačka županija
Upute za prijavitelje kao i tekst javnog poziva te pravilnik o kriterijima za vrednovanje i odabir programa nalaze se na internetskoj stranici Zagrebačke županije

Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije objavili su javni poziv za podnošenje prijava programa za uvrštenje u Program javnih potreba u sportu Zagrebačke županije u 2023. godini za što je u projekciji proračuna predviđeno sedam milijuna kuna. Prijedlozi programa zaprimaju se do 7. prosinca.

Sredstva će se dodjeljivati za organizaciju međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih priredbi, stipendije vrhunskih sportaša u rasponu od 600 do 2000 kuna mjesečno, skrb o perspektivnim sportašima, školovanje kadrova za rad u sportu, međunarodna natjecanja, treninge i natjecanja sportaša (županijski savezi), ali i funkcioniranje županijskog sustava sporta.

Pravo podnošenja programa imaju pravne osobe sa sjedištem, odnosno prebivalištem u Zagrebačkoj županiji, a koje na temelju 
Zakona o sportu mogu obavljati djelatnost sporta i članice su Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Svaki prijavitelj može podnijeti samo jednu prijavu. 

Upute za prijavitelje kao i tekst javnog poziva te pravilnik o kriterijima za vrednovanje i odabir programa nalaze se na internetskoj stranici Zagrebačke županije, a više je informacija moguće dobiti na 098/314-370 ili slanjem upita na sport@sport-zagrebacke-zupanije.hr.