Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Postrojili se na svoj dan

Za sustav civilne zaštite iz proračuna će se izdvojiti 847.000 kuna

Civilna zaštita u Belišću
Foto: Grad Belišće
Stožer civilne zaštite prošao je lani obuku u Bizovcu, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a osposobljavanje se nastavlja

Članovi postrojbe Stožera civilne zaštite grada Belišća postrojili su se nedavno na obilježavanju Međunarodnog dana civilne zaštite. Belišćanska je civilna zaštita svoj dan proslavila po šesti put.

– U civilnoj zaštiti Belišća uvijek stavljamo naglasak na obuku i osposobljavanje te nabavu opreme jer bez dobro opremljene postrojbe nema ni kvalitetnog djelovanja – istaknuo je Domagoj Varžić, načelnik Stožera civilne zaštite grada Belišća i zamjenik gradonačelnika. Iz gradske blagajne izdvojit će se 847.000 kuna za cijeli sustav Civilne zaštite u 2018.

Obnova vrtića Maslačak u Belišću Podizanje energetske učinkovitosti Obnavlja se vrtić Maslačak, a dobit će i solarnu elektranu

Stožer civilne zaštite prošao je lani, naveo je Varžić, obuku u Bizovcu, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Osposobljavanja će se, kao i nabava potrebne opreme, nastaviti i u ovoj godini. Svoj rad i opremu predstavili su nedavno u holu gradske uprave Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje, predstavnici Vatrogasne zajednice grada Belišća, članovi Radio kluba Belišće, službenici Odjela za prevenciju i Protueksplozijski odjel PU osječko-baranjske, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Osijek, službenici Policijske postaje Belišće i valpovački Crveni križ. Što sve umiju, pokazali su i mališanima iz vrtića Maslačak te učenicima OŠ Ivana Kukuljevića.