Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
sporazum

Za tri projekta Ministarstvo Županiji odobrilo 10 milijuna kuna

Foto: Šibensko-kninska županija
Ugovor je sklopilo Ministarstvo mora s 13 Županijskih lučkih uprava odnosno Lučkih uprava

U Zagrebu je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održano svečano potpisivanje Sporazuma i Ugovora o sufinanciranju gradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u 2019. godini namijenjenih za prihvat trajektnih, putničkih i ribarskih brodova u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja - izvijestili su iz Šibensko-kninske županije.

Konferencija o zaštiti Jadrana i gospodarenju otpadom u gradovima uz obalu Jadrana DUBROVNIK Konferencija o zaštiti Jadrana i gospodarenju otpadom u gradovima uz obalu Jadrana

Dodali su da ugovor sklapa Ministarstvo s 13 Županijskih lučkih uprava odnosno Lučkih uprava te da je jedan od potpisnika i Lučka Uprava Šibensko-kninske županije kojoj je dodijeljeno 10 milijuna kuna za tri projekta.

– Od ukupno 80 milijuna kuna namijenjenih za gradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenima za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i gradnju ribarske infrastrukture u 2019. godini, Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije odobreno je pet milijuna kuna. Sredstva su namijenjena za izvođenje radova na “Gradnji luke otvorene za javni promet Šibenik - uvala Vrnaža” koja će biti namijenjena za komunalnu upotrebu, ali i brodove koji se koriste u gospodarske i turističke svrhe. Za izvođenje radova na „Gradnji i rekonstrukciji luke otvorene za javni promet Prvić Šepurine” odobren je iznos od četiri milijuna kuna kojim bi se povećao kapacitet vezova, izgradio lukobran i mali umjetni otok koji bi razbijao valove. Za izvođenje radova na “Proširenju i uređenju obalnog pojasa Dolac u luci Šibenik” namijenjen je iznos od milijun kuna - istakli su iz Šibensko-kninske županije.

BURA SPLIT SPLIT Počele prijave štete od orkanske bure