Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Međimurska županija

Za zdravstvo novih 7,5 milijuna kuna, osam posto manje uputnica

Matija Posavec Andrej Planković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Omogućit će se obavljanje većeg broja dijagnostičko-terapijskih postupaka na lokalnoj razini, uz manje upućivanje na specijalističke preglede u bolnice

U Vladi je održana svečanost potpisivanja ugovora kojim je Međimurskoj županiji odobren najviši mogući iznos sufinanciranja u okviru projekta povećanja broja usluga i uvjeta u pružanju primarne zdravstvene zaštite. Odobrenih 7,5 milijuna uložit će se u nabavku 710 komada dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme za 20 ordinacija koncesionara i 22 ordinacije Doma zdravlja Čakovec.

- Nova ulaganja u sustav zdravstva poboljšat će pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti, s naglaskom na brigu o stanovništvu koje je udaljenije od županijskog središta. Omogućit će se obavljanje većeg broja dijagnostičko-terapijskih postupaka na lokalnoj razini, uz manje upućivanje na specijalističke preglede u bolnice. Time ćemo smanjiti liste čekanja na dobrobit svih pacijenata, uvesti čak 167 novih usluga za sve Međimurce, ali ujedno i smanjiti broj uputnica u Županijskoj bolnici Čakovec za čak osam posto - rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Uz ostalo, kupit će se multifunkcionalni uređaj za fizikalnu terapiju, ultrazvuk za gustoću kostiju, ginekološki ultrazvuk, EKG holteri i drugo.  Oko 1,8 milijun kuna iskoristit će se za ugradnju WC-a za osobe s invaliditetom u ambulantama u Nedelišću, Murskom Središću, Svetoj Mariji, Prelogu i Donjem Kraljevcu.