Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
KUTINSKO VIJEĆE ODOBRILO KREDIT OD 25,2 MILIJUNA KUNA

Zaduženje za novi vrtić i još četiri investicije

Foto: Grad Kutina
Kredit i za Zvonimirovu, Ulicu Ravnice, mrtvačnicu Ilova i most preko Kutinice

Gradsko vijeće Kutine na prvoj ovogodišnjoj sjednici, održanoj uživo, podržalo je kreditno zaduženje za gradnju novog dječjeg vrtića kod Osnovne škole Zvonimira Franka što je kapitalna investicija vrijedna 23 milijuna kuna. Vijećnici su kreditno zaduženje od 10,3 milijuna kuna na rok od 10 godina podržali jednoglasno.

Dva rukometna i dva košarkaška igrališta te atletska staza grade se uz Tehničku školu Kutina Milijun kuna za nove sportske terene za učenike, rekreativce i sportaše

Zaduženje je predložio pročelnik za financije Ivan Crnac rekavši kako je ponuda PBZ-a vrlo povoljna, najniža dosad. Ostali dio novca pribavit će se od prodaje odmarališta u Malom Lošinju, te je Ivica Glibo (MOST/DP) istaknuo kako je prodaja bila dobra odluka. Gradonačelnik Zlatko Babić ističe da će vrtić biti moderan, energetski visoko učinkovit sa svim popratnim sadržajima, a bit će i novog zapošljavanja. Poštovat će se pedagoški standardi te riješiti problemi s jaslicama koji su se sukcesivno rješavali u okolnim objektima radi smanjenja liste čekanja. Vijećnici su većinom glasova potvrdili i kreditna zaduženja za još četiri investicije među kojima su Zvonimirova ulica, Ulica Ravnice, mrtvačnica Ilova i most na trgu preko Kutinice. Grad će se tako zadužiti za 14,9 milijuna kuna na rok otplate od 10 godina, uz jednake uvjete kao i za Dječji vrtić.

PRIPREMA SE PROJEKT Proširenje vrtića u Graberju Ivanićkom

– Dokumentacija je bila složena, riješeni su imovinskopravni odnosi, što puno puta nije lako i sve je pripremljeno za te investicije. Zaduženja nisu prekomjerna i o tome vodimo brigu. Kredit se ne diže za likvidnost nego za stvaranje novih vrijednosti. Grad ima novca na računu i može podmiriti i izvanredne troškove ako do njih dođe – rekao je gradonačelnik.