Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dva rukometna i dva košarkaška igrališta te atletska staza grade se uz Tehničku školu Kutina

Milijun kuna za nove sportske terene za učenike, rekreativce i sportaše

Foto: Grad Kutina
Tereni bi trebali biti sagrađeni do kraja ožujka ove godine, ako vrijeme posluži

U društvu svojih suradnika gradonačelnik Kutine Zlatko Babić obišao je radove na gradnji igrališta u sklopu Tehničke škole u Kutini. Radove je obišao s ravnateljem Tehničke škole Antom Dževlanom, pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željkom Tomičićem i suradnicima.

BRIGA O STARIJIMA U KUTINI Nastavak projekta “Zaželi”

– Veseli nas što će Grad Kutina dobiti još jedan novi sportski sadržaj na način da će se u dijelu Tehničke škole u Kutini sagraditi nova dva rukometna igrališta te još dva igrališta za košarku. Oko tih terena nalazit će se i atletska staza, takozvana tartan-staza. Istina je da je to malo manja staza, nije kao ona na Nogometnom klubu Moslavina, ali će omogućiti sportašima, rekreativcima i učenicima Tehničke škole da se tamo bave raznim sportskim aktivnostima. Cijeli ovaj projekt vrijedan je 996.000 kuna, a Grad Kutina sudjeluje s 457.000 kuna, Petrokemija s 276.000 kuna i Sisačko-moslavačka županija s 267.000 kuna. Nositelj ovog projekta je Sisačko-moslavačka županija, a Grad Kutina i Petrokemija sudjeluju u financiranju ovog projekta tako da su se odrekle tzv. koncesijske naknade, odnosno sredstava koja smo do sada potraživali od Sisačko-moslavačke županije.

Ovom prilikom zahvaljujem na razumijevanju Petrokemiji koja se uključila u realizaciju ovog projekta i veseli nas što će Grad Kutina ovako dobiti još jedan noviji i atraktivni sadržaj, rekao je Babić.

POČELA NASTAVA U KUTINI Sve su matične škole sigurne za učenike

– Osnivač Tehničke škole Kutina je Sisačko-moslavačka županija. Gradnjom ova dva igrališta s pratećim objektima dat će se nova velika potpora našim učenicima u odvijanju nastavnog procesa. Predviđeni rok završetka radova je konac ožujka ove godine, no ovisi o vremenskim uvjetima, rekao je ravnatelj Tehničke škole u Kutini Ante Dževlan.

– U protekle tri godine povećavamo ulaganje u djecu i mlade kako bismo od našeg grada stvorili sredinu koja je poželjna za mlade obitelji. Gradnja dječjeg vrtića je od iznimne važnosti, postoje liste čekanja, a osobito za jasličku skupinu u slučaju kad su oba roditelja zaposlena te se moraju vratiti na posao nakon porodiljnog. Nadam se da ćemo se brzom realizacijom dječjeg vrtića riješiti liste čekanja, ali i boljim uvjetima unaprijediti predškolski odgoj najmlađih sugrađana, dodao je gradonačelnik Babić.