Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibenik ne zaboravlja svoga malog

Zahvaljujući mladima prenosi se priča o Draženu

Foto: Grad Šibenik
Prigodni program prisjećanja na šibenskog Mozarta upriličen je kod spomenika na Baldekinu

– Prošlo je 26 godina od kada je u automobilskoj nesreći stradao Dražen Petrović, šibensko dite, košarkaški virtuoz, jedan od najboljih igrača hrvatske i svjetske košarke. Tog kobnog 7. lipnja 1993. godine Šibenik je zavijen u crno, a 26 godina kasnije pokazao je da ne zaboravlja svoga maloga. Prigodni program prisjećanja na šibenskog Mozarta upriličen je kod spomenika na Baldekinu.

ŠibeniK Završena prva faza izgradnje podzemne garaže

Učenici OŠ Jurja Šižgorića, Ante Vlahov i Tonina Vlahov, pod vodstvom učiteljice Ivane Kalebić Guberina, moderirali su program, a okupljenima su se obratili i gradonačelnik Željko Burić, zamjenik župana Nikola Blažević te Miro Kotarac, trener u Školi košarke Dražen Petrović i nekadašnji Draženov trener – izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

– Sjećanje na Dražena ne blijedi, upravo zahvaljujući vama mladima prenosi se priča o njegovoj genijalnosti i jednostavnosti i mogu slobodno reći da Šibenik živi s Draženom – rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Klapa Bunari otpjevala je pjesmu “Život leti, kapetane”.

Izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, sportskih klubova i udruga te Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije položili su cvijeće i zapalili svijeće uz Draženov spomenik, potom i kod Draženova koša u Preradovićevoj ulici, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

potpisan sporazum Željko Burić: Potpisivanje sporazuma s Vladom najznačajniji je trenutak suvremene povijesti grada Šibenika