Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dan koordinacije

Zajednički interesi jedini su smjer kojim treba ići

SMOTRA kulturnog stvaralaštva u Velikoj Gorici
Foto: Zagrebačka županija

Smotrom kulturnog stvaralaštva u Velikoj Gorici obilježen je Dan koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije.

U programu su sudjelovali folklorna sekcija i zbor "Hor" Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta", ženski pjevački zbor "Bulbuli", dječja folklorna skupina i citraški orkestar Mađarskog kulturnog društva Ady Endre, "Češka beseda" iz Dubrave, Etno skupina "Ezerki", Marija Ajduković i Walter Neno Neugebauer.

Salih Huremović, predsjednik Koordinacije, ujedno i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine, rekao je da je prostor Zagrebačke županije mjesto gdje se nacionalne manjine dobro osjećaju i imaju sva prava koja im zakonom omogućuje hrvatska država.

– I "manjina" i "većina" oduvijek su imale obostranu korist od zajedničkog življenja na istom prostoru – rekao je Huremović. Predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović poručila je da je napredak Hrvatske kroz povijest nezamisliv bez pripadnika drugih naroda.

– Ne moramo se u svemu slagati, ali okupiti se oko zajedničkog stola i zastupati zajedničke interese dobar je smjer kako treba raditi da bi nam svima bilo bolje – zaključila je predsjednica Skupštine prilikom obraćanja tijekom Dana koordinacije vijeća. 

OBJE EKIPE plasirale su se na 24. Međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži koje će se održati iduće godine u Italiji Uspjeh vatrogasne mladeži DVD Ribnica prvi, a Ostrna drugi na državnom natjecanju ZA VINARE je ovo bila jako teška i izazovna godina, prvo je padala kiša, a onda je stigla peronospora Udruga "Portugizac Plešivica" simbolično je označila početak berbe 'Grožđe je zdravo, ali ove godine nećemo lako do vrhunskih vina' ZA VRIJEME aktualnog sata vijećnici su tražili odgovore na brojna pitanja zagrebačka županija Na sjednici skupštine Zagrebačke županije izvješća o proračunu