Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OBRAZOVANJE

Zaklada “Srce grada Osijeka” izdvojila 540 tisuća kuna za stipendije osječkim studenticama i studentima

1/3
Foto: Grad Osijek
Zaklada je ove godine izdvojila 540 tisuća kuna za 30 stipendija

Zaklada “Srce Grada Osijeka” od svoga utemeljenja, 2015. godine, premošćuje razlike u imovinskom stanju obitelji i djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. To dokazuju i novim raspisanim javnim natječajem za dodjelu Stipendija Zaklade “Srce grada Osijeka” studentima koji su redovno upisali akademsku godinu 2019./2020, priopćili su iz grada Osijeka. 

deficitarni studiji Od ove akademske godine čakovečki studenti ne moraju vraćati stipendije

Tako su zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, predsjednik Upravnog odbora Zaklade “Srce grada Osijeka” Vladimir Ham i upravitelj Zaklade Romano Kristić javnosti izložili detalje oko same prijave na stipendije.

- Grad Osijek veliku pozornost godinama posvećuje darovitoj, nadarenoj, izvrsnoj, natprosječno uspješnoj djeci grada Osijeka. Krenuli smo nagrađivati izvrsnost i darovitost u našim osnovnim školama u kojima se provode aktivnosti Centra izvrsnosti za koje Grad izdvaja godišnje pola milijuna kuna. Nastavili smo darivati i veće uzraste tako da je Grad Osijek već raspisao javni poziv za darivanje darovitih učenika za što je izdvojio nešto više od 800 tisuća kuna kroz srednjoškolske stipendije koje smo povećali s 400 na 600 kuna i studentske stipendije Grada Osijeka koje su povećane s 800 na 1200 kuna - istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Foto: Grad Osijek

Zaklada je ove godine izdvojila 540 tisuća kuna za 30 stipendija, a detalje oko iznosa i raspodjele stipendija obrazložio je Vladimir Ham.

-Stipendija “Srce grada Osijeka” je najizdašnija stipendija na tržištu stipendija u Republici Hrvatskoj. Naši studenti mogu dobiti 1500 kn mjesečno na 12 mjeseci u odnosu na neke druge stipendije koje su u trajanju od deset mjeseci i koje su znatno manje. Iznos od tisuću kunu stipendisti dobivaju za svaki mjesec, a jednokratnu isplatu od 3000 kuna dobivaju za sve položene ispite i dodatnih 3000 kuna jednokratne isplate za upis na novu akademsku godinu. Smatramo to odličnim načinom da potaknemo izvrsnost - objasnio je Predsjednik Upravnog odbora Zaklade čime je jasno kako pojedini student ima priliku osigurati stipendiju u ukupnome iznosu od čak 18.000 kuna tijekom jedne akademske godine.

OSIJEK Obilježena godišnjica Mađarske revolucije

- Od naših 28 stipendista koliko smo ih imali prošle godine, njih 18 je ispunilo uvjete redovnog upisa u višu akademsku godinu. Petero je ispunilo uvjete obrane završnog rada na završnoj godini čime je ukupno njih 23 od 28 ispunilo uvjet za isplatu dodatnih 3000 kuna upisom na novi studij, a od tih 23 njih 19 je položilo sve ispite i oni su povukli cjelokupan iznos koji im je bio na raspolaganju- naglasio je Ham rekavši kako podaci još nisu konačni jer je rok za polaganje pojedinih ispita i dostavljanja potvrdne dokumentacije do 31. listopada