Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Đakovčani na Festivalu migracija u Luksemburgu

Zanimanje za čvarke i kulen

Foto: Anđelko Markulin
Vjerujemo da će rezultat ovoga gostovanja uskoro biti vidljiv u obliku ponude vrhunskih slavonskih proizvoda na policama luksemburških supermarketa, kaže R. Francem

Kao i svake godine, Hrvatsko društvo Luksemburg i na 37. Festivalu migracija, kultura i građanstva u najljepšem je svjetlu predstavilo svoju domovinu stanovnicima i posjetiteljima Velikoga Vojvodstva Luksemburga. Nastup je realiziran u partnerstvu s Gradom Đakovom te uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Osigurano u proračunu Za zamjenu i odvoz azbestnih ploča 200.000 kuna

– Zahvalni smo našim Hrvatima koji žive i rade u Luksemburgu što su nam pomogli da i ovaj dio Lijepe Naše predstavimo u jednom od središta Europske unije. Vjerujemo da će rezultat ovoga gostovanja uskoro biti vidljiv u obliku ponude vrhunskih slavonskih proizvoda na policama luksemburških supermarketa – rekao je đakovački dogradonačelnik Robert Francem.

OPG Goran Jančo iz Punitovaca predstavio je posjetiteljima Festivala svoje kulene, kobasice, čvarke, dok ih je OPG Zvonimira Kalića zainteresirao paletom 15-ak proizvoda od industrijske konoplje.

Gradonačelnik Mandarić povisio naknade za novorođenčad Za četvrto dijete u obitelji 20.000 kuna

– Zbog velikog interesa posjetitelja odlučili smo i ove godine predstaviti Slavoniju i Baranju, njima vjerojatno malo poznatu našu regiju, da je dožive kušanjem gastronomskih specijaliteta i alkoholnih pića te steknu uvid u djelić njezinih turističkih potencijala. Nadamo se nastavku suradnje s Gradom Đakovom već za dva mjeseca na proslavi Dana Europe, gdje će Hrvatska imati najveći izložbeni prostor kao predsjedateljica Vijeća EU – rekla je Ljerka Radoš Gverijeri, članica Predsjedništva HDL-a.