Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
ŠIBENIK

Započeo projekt sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda

Započeo projekt sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda
1/13
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ukupna vrijednost projekta je 397,025.090 kuna

Započeli su radovi na projektu sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracija Šibenik na glavnoj prometnici u gradu. Radovi će trajati do ljeta iduće godine, a sav promet je preusmjeren. 

ŠIBENIK Potpisan ugovor o izvođenju radova druge faze uređenja plaže u Raslini

Ukupna vrijednost projekta je 397,025.090 kuna, od čega je 272,004.105,52 kune bespovratnih sredstava. Projekt se financira iz sredstava Kohezijskog fonda te sredstava Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda i sredstava Korisnika Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik.

Projektom će se smanjiti ispuštanje djelomično pročišćenih i nepročišćenih otpadnih voda u priobalno područje Jadranskog mora, osjetljiva područja te pridonijeti zaštiti vodnih resursa i osiguravanju kvalitetne vodoopskrbe stanovništva. Konkretno, cjelovitim projektom se osigurava pročišćavanje otpadnih voda za vršnih 67.000 ES, izgradnjom sustava odvodnje se omogućava izvedba novih 1500 priključaka kućanstava te se podiže efikasnost cjelovitog vodno-komunalnog sustava na području Aglomeracije Šibenik.