Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Na javni natječaj stigla ponuda splitske tvrtke za dovršetak radova

Započeta obnova vrtića Vidici mogla bi se završiti do ljeta

Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika, kazao je da se krenulo s gradnjom i obnovom vrtićkih objekata
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika, kazao je da se krenulo s gradnjom i obnovom vrtićkih objekata

Za razliku od prije dvije godine, kada je na javni natječaj na adresu šibenske Gradske uprave pristiglo pet ponuda za obnovu centralnog dječjeg vrtića Vidici, ovaj put je za završetak obnove pristigla samo jedna ponuda i to splitske firme Reliance d.o.o. na iznos od 2,969.036,05 kuna s uključenim PDV-om. Ponudu sada trebaju pregledati gradske stručne službe.

Vodeni sat na Poljani Radovi u punom jeku Vodeni sat na Poljani nova šibenska atrakcija

Nova firma za obnovu

– Projekt inženjering d.o.o. iz Požege prije dvije godine bio je najpovoljniji na javnom natječaju i dobio posao cjelokupne energetske obnove dječjeg vrtića Vidici, no tijekom radova zapali su u poteškoće i nisu uspjeli ostvariti sve što stoji u ugovoru. Praktički polovica radova je ostala nedovršena što javnoj ustanovi za predškolski odgoj “Šibenska maslina” stvara probleme u svakodnevnim aktivnostima. Poštujući sve zakonske procedure, a koje zahtijevaju i određeno vrijeme, u dogovoru s nadležnim ministarstvima koja su nam svojedobno dodijelila bespovratna sredstva, krajem prošle godine raspisali smo natječaj za završetak radova. Očekujem da ovi radovi, ako se prihvati ponuda firme Reliance d.o.o. s kojom smo već uspješno surađivali na obnovi javnih objekata, budu gotovi do ovog ljeta – kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

Dodijeljeni ugovori Studentima 700 kuna mjesečno od Grada Šibenika

Grad Šibenik je prije nekoliko godina pripremio projekt energetske obnove centralnog dječjeg vrtića Vidici te ga prijavio na natječaj Ministarstva graditeljstva koje je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrilo sufinanciranje obnove s 1,581.600 kuna. Nakon toga je isti projekt prijavljen i na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sredstva Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, gdje je Grad Šibenik osvojio još 1,379.287 kuna, istaknuli su iz šibenske uprave i dodali da je objekt vrtića kompleksan i sastoji se iz 3 dilatacije u više kubusa, a imat će suteren, prizemlje i 2 kata, ukupne površine 2410 m2. U suterenu zgrade su kotlovnica, kuhinja, skladišta i pomoćni prostori. Na ostalim etažama, kako se navodi, bit će smještene vrtićke grupe sa svim potrebnim sadržajima, prostorijama za upravu i administraciju.

– U 30-godišnjem vijeku trajanja u održavanje zgrade uloženo je vrlo malo. Vanjska stolarija izvorno je aluminijska bez prekida termičkog mosta s ostakljenjem iz jednostrukog stakla. Podovi na tlu nedovoljno su izolirani, a horizontalna hidroizolacija izgubila je svojstva te su podovi počeli vlažiti. Ta je pojava kroz godine izazvala bubrenje i dizanje parketa. Podovi i slivnici neprohodnih i prohodnih terasa bili su dotrajali pa je vlaga probila na plafonima i vertikalama slivnika. Zbog svega toga je objekt svrstan u energetski razred C, a cjelokupnom obnovom bio bi podignut u razred A – ističu iz gradske uprave i dodaju da se u obnovi energetskih svojstava ovojnice treba izvršiti više vrsta radova na pojedinim dijelovima objekta.

U DOBROTVORE SVRHE Puštani lampioni iznad Šibenika

Detaljni radovi

– Prozori se trebaju izraditi iz PVC profila s prekinutim toplinskim mostom, čeličnim ojačanjima profila i minimalno šest komora. Za ostakljenje se primjenjuje izolacijsko staklo punjeno plinom argonom od kojih jedno staklo ima na svojoj površini nanesen LOW-E premaz. Neprohodne terase iznad negrijanih prostora s gornje i donje strane toplinski se izoliraju s 2 cm kamene vune da bi se izbjegli toplinski mostovi. Na gornjoj strani dodatno se izvodi i hidroizolacija u svim potrebnim slojevima. Iznad toplinske izolacije dodatno se izvodi i hidroizolacija u svim potrebnim slojevima, dok se kod prohodnih terasa iznad grijanih prostora postavlja beton u padu i keramičke pločice... – izvijestili su iz gradske uprave.

– Paralelno s ispunjenjem zakonske obveze i razdvajanjem gradskih vrtića u dvije ustanove, krenuli smo s gradnjom i obnovom vrtićkih objekata. Sagradili smo novi dječji vrtić Smilje na Jamnjaku, zatvorili neuvjetni vrtić Varoš, obnovili Kućicu na Baldekinu, Građu i Šibenske tiće, uredili novi okoliš Vesla u Zatonu i uskoro krećemo s natječajem za izvođača radova dječjeg vrtića Ljubica u Crnici – zaključio je Danijel Mileta.