Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačk-neretvanska županija potpisala ugovore s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Započinje energetska obnova učeničkog doma i dvorane

Foto: DNŽ
I Učenički dom i Gimnazija Dubrovnik nalaze se u objektima koji su proglašeni kulturnim dobrom

Potpisani su ugovori s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje energetske obnove Učeničkog doma Dubrovnik i sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik. Energetskoj obnovi Učeničkog doma Dubrovnik dodijeljen je maksimalni iznos sufinanciranja od dva milijuna kuna od ukupno prihvatljivih 5,36 milijuna kuna.

Ovim projektom u potpunosti će se izmijeniti krovna konstrukcija, čime će se povećati energetska učinkovitost zgrade, zamijeniti postojeća stolarija i zaštititi od Sunčeva zračenja, ugraditi dizalica topline (zrak – voda) te postojeća rasvjeta zamijeniti novom, energetski učinkovitom. Nakon završetka radova energetske obnove ova odgojno-obrazovna ustanova bit će prva u potpunosti energetski neovisna ustanova, kojoj je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.

Istodobno, za energetsku obnovu sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik odobren je iznos od 600.000 kuna od ukupno 1,5 milijuna kuna prihvatljivih troškova. Dvorana koju već koriste učenici Gimnazije Dubrovnik sasvim će se obnoviti čime će se preduvjeti za održavanje tjelesne i zdravstvene kulture podići na višu razinu.

Oba su ova objekta kulturno dobro.