Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Čazma

Zaposlit će 15 žena na 2 godine da se brinu o starijima

Dinko Pirak gradonačelnik
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Za projekt “Zaželi” Čazma je dobila 2,5 milijuna kuna, a održana je i konferencija za projekt “Uključi se!

Grad Čazma za projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena” dobio je 2,5 milijuna kuna, a ovih se dana u gradu održala uvodna konferencija projekta „Uključi se!“ povezanog s projektom “Zaželi”. Projekt se provodi u partnerstvu Grada Čazme, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Čazma i Hrvatskog crvenog križa Čazma. Financirat će se iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Početak izgradnje istočne bjelovarske obilaznice Bjelovar Počela izgradnja istočne obilaznice vrijedna 60 milijuna kuna

– Čak 15 žena zaposlit će se u sklopu ovog projekta na 24 mjeseca, vjerojatno neke od vas koje ste danas ovdje s nama, te će vam biti omogućena prekvalifikacija za deficitarna zanimanja, čime će se povećati vaše šanse za buduća zapošljavanja. U sklopu ovog projekta radit ćete na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u našem gradu. Ovaj projekt je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite njihovih prava te sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU, s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanje siromaštva.

Kao Grad spremno smo se uključili u ovaj projekt jer želimo iskoristiti svaku mogućnost za nova zapošljavanja i poboljšanje kvalitete i uvjeta života naših građana – kazao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Osnivačka skupština udruge Zadovoljna žena Udruga Zadovoljna žena Žele vratiti osmijeh na ženska lica Pripreme za POP-UP festival Međunarodni dan dječjih prava Pripreme za drugi POP-UP festival