Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Projekt "Svi ZAjedno"

Zaposlit će se 65 žena, a brinut će o 260 starijih i nemoćnih Đakovčana

Gradonačelnik Mandarić i ministar Pavić potpisali su ugovor o dodjeli EU novca za projekt "Svi ZAjedno"
Foto: Ustupljena fotografija
Žene će se i dodatno usavršavati kako bi nakon projekta bile što konkurentnije za neki novi i bolje plaćeni posao

Ukupno 65 žena zaposlit će se u sklopu projekta grada Đakova "Svi ZAjedno". Brinut će, tijekom 24 mjeseca, o 260 starijih građana i osoba u nepovoljnom položaju u đakovačkom kraju.

Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije, "Zaželi – program zapošljavanja žena", vrijedan je čak 9,7 milijuna kuna. Potpisao ga je nedavno đakovački gradonačelnik Marin Mandarić s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem na zajedničkom sastanku u Karlovcu.

Skulpture na Strossmayerovu trgu u Đakovu Umjetnički razvoj grada Đakovo postaje "Grad skulpture" – suvremeni kipari izlagali na Strossmayerovu trgu

Osim tog projekta Grada Đakova, samo je za pet do sada ocijenjenih projekata prema odluci Ministarstva rada i mirovinskog sustava odobren maksimalno mogući iznos od gotovo deset milijuna kuna.

Dugo su bile nezaposlene

Projekt "Svi ZAjedno" vrijedna je prilika, ističu u Gradskoj upravi, da dugoročno nezaposlene i teško zapošljive žene svoj dugogodišnji boravak na tržištu rada konačno zamijene novim radnim mjestom na kojemu će im se omogućiti i dodatno usavršavanje kako bi nakon završetka projekta bile što spretnije, osposobljenije i konkurentnije za neki novi i bolje plaćeni posao. Na provedbi projekta, na određeno vrijeme od 30 mjeseci, bit će zaposlen i voditelj projekta te dva administratora koji će pratiti sve aktivnosti projekta.

– Zadovoljni smo što nam je projekt odobren, osobito jer smo aplicirali gotovo deset milijuna kuna i gotovo sve nam je prošlo. Radujemo se zapošljavanju velikog broja žena, a vjerujemo da im se raduju i korisnici kojima će biti od velike pomoći – poručuje gradonačelnik Mandarić.

Đakovo Đakovo 8. svibnja slavi svoj dan Jedino će kvalitetna radna mjesta vratiti iseljene Đakovčane

Inače, broj od 65 žena koje će kao potpora starijima i nemoćnima dobiti posao na dvije godine ujedno je i maksimalan broj na području cijele Osječko-baranjske županije. Projekt će ostvariti višestruku korist lokalnoj zajednici jer će i svaki korisnik pomoći u kući moći dobiti besplatne higijenske potrepštine, odnosno sredstva za čišćenje, u iznosu od 200 kuna mjesečno.

Za dvije godine provedbe projekta izdvojit će se za tu namjenu čak 1,248.000 kuna.

U tijeku je natječaj

– Rasteretit će se kućni proračun korisnika, kojima će ovakva pomoć zasigurno dobro doći kao redoviti mjesečni dodatak na njihova primanja, što će posebice puno značiti našim umirovljenicima i staračkim kućanstvima koja katkad nemaju dovoljno sredstava za svoje osnovne životne potrebe – zaključuju u đakovačkoj Gradskoj upravi.

Đakovo Gradska uprava i župan o projektima Milijunske investicije stižu u grad Đakovo

Ovaj projekt Grada Đakova financirat će se, konkretno, u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a provodit će se u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Đakova.

U tijeku je natječaj za zapošljavanje 65 žena koje će pomagati i brinuti se o sugrađanima kojima je pomoć uistinu potrebna, kao i natječaj za voditelja projekta "Svi ZAjedno" te dva administratora.

Gradonačelnik Marin Mandarić ponosan je i što je Grad Đakovo cijeli taj itekako velik projekt iznio potpuno sam, vlastitim snagama.

kazalište Festival Dioniz Đakovo postalo srce kazališne Europe