Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izdao preporuku osnovnim i srednjim školama

Zaraženo više od 350 učenika i nastavnika, nastava ponovno online

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Nastavu će učenici pratiti kod kuće do 4. veljače, a daljnje odluke županijskog Stožera civilne zaštite ovisit će o razvoju epidemiološke situacije

Ubrzano širenje zaraze i porast broja oboljelih od Covida-19 odražava se i na stanje u školama Brodsko-posavske županije. Zaraženih je iz dana u dan sve više.

Temeljem ankete provedene 19. siječnja utvrđeno je kako su koronavirusom trenutno zaražena 82 nastavnika, a 38 djelatnika je 
u samoizolaciji. Zaražena su i 274  učenika, dok ih je 976 pod mjerom samoizaolacije.

Županijski Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije stoga je na zahtjev ravnatelja izdao preporuku o organizaciji nastave svim osnovnim i srednjim školama na području županije. U preporuci stoji kako, nastavno na epidemiološku situaciju uzrokovanu bolešću Covid-19, kao i temeljem postojećeg stanja u školskim ustanovama, sve osnovne i srednje škole koje nisu u mogućnosti organizirati nastavu po modelu A, odnosno u učionicama, u razdoblju od 21. siječnja do 4. veljače ove godine mogu organizirati nastavu po modelu C (nastava na daljinu ili online nastava). Cilj je spriječiti širenje zaraze i sačuvati zdravlje učenika i djelatnika.

– U slučaju promjene epidemiološke situacije, a na prijedlog pojedine školske ustanove za promjenom modela rada, moći će se odlučiti drugačije – navodi se u priopćenju koje potpisuje načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Marko Šimić.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije i dalje će kontinuirano pratiti razvoj epidemiološke situacije te sukladno eventualnim potrebama donositi daljnje mjere i preporuke s ciljem  suzbijanja širenja zaraze. O tome će, poručili su, pravodobno izvještavati javnost.