Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
MJERE POMOĆI PODUZETNICIMA, OBRTNICIMA I UDRUGAMA U KORONAKRIZI

Zatvorenim obrtima 10.000 kn potpore

Dražen Tonkovac uzgaja pivski ječam koji otkupljuje Karlovačka pivovara
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Općina Čepin jedinstvena je po mjeri pokrivanja razlike u plaći radnicima

Svim poduzetnicima i obrtnicima sa sjedištem u općini Čepin i koji zapošljavaju djelatnike s prebivalištem na njezinu području Općina Čepin u lipnju je osigurala potpore kako bi se održala likvidnost te zadržala radna mjesta, odnosno ublažile posljedice koronakrize.

Čepin Načelnik Dražen Tonkovac o izazovnoj 2020. i planovima za 2021. godinu Obnavljat će se parkovi, graditi javna rasvjeta, i dalje će se pomagati djeci, otvara se vrtić...

Općina Čepin tako poduzetnicima i obrtnicima isplaćuje razliku između potpore HZZ-a i punog iznosa bruto plaće koju je pojedini radnik imao prije pandemije. Radniku je, zahvaljujući tome, plaća ostala ista. Po ovoj mjeri Općina Čepin je jedinstvena na razini cijele države. Nadalje, osigurana je potpora za plaćanje komunalne naknade, potpora za zakup javne površine do 31. prosinca 2020. te potpora za zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Čepin za dva mjeseca. Kako je odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske pojedinim djelatnostima ponovo obustavljen rad, počevši od 28. studenog, Općina Čepin donijela je nove mjere.

Naime, poduzetnicima i obrtnicima koji imaju registrirano sjedište na području općine Čepin, odnosno imaju otvorenu podružnicu na tom po-dručju te zapošljavaju djelatnike koji imaju prebivalište u Općini i koji djelatnost obavljaju kod poslodavca na području Općine Čepin, i tijekom ove obustave rada Općina će pokriti razliku do pune plaće.

ENERGETSKA OBNOVA “Novo ruho” zgrade NK Klas Čepin

Omogućuju se, nadalje, i potpore za plaćanje komunalne naknade, za zakup javne površine te za zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine.

Također, poduzetnicima, obrtnicima i udrugama kojima je odlukama Stožera civilne zaštite obustavljen rad omogućuje se bespovratna jednokratna potpora u iznosu od 10.000 kuna.