Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Načelnik Dražen Tonkovac o izazovnoj 2020. i planovima za 2021. godinu

Obnavljat će se parkovi, graditi javna rasvjeta, i dalje će se pomagati djeci, otvara se vrtić...

Čepin
Foto: Facebook
Zahvaljujemo svim mještanima na suradnji u ovim izvanrednim uvjetima u kojima je protekla 2020. i vjerujemo da je pred nama bolja i zdravija 2021., poručuje načelnik Tonkovac

– Na izmaku je izuzetno izazovna i neobična godina, godina kakvu ne pamtimo. Uz sve tekuće poslove i planove koje smo ostvarivali, suočili smo se i sa svim izazovima koje je pred nas postavila epidemija koja je usporila cijeli svijet. No nikako ne možemo reći da je sve stalo! Naprotiv! Najavljujući povijesni proračun 2020., nismo pretjerali. Veliku većinu najavljenog smo i ostvarili. Projekti koji su najavljeni za 2020. godinu, a nisu do kraja realizirani, samo su usporeni zbog formalnosti u postupcima, žalbi u javnoj nabavi, ali i dalje idu svojim tijekom – otkup zgrade vrtića je pri kraju, kreće raspisivanje javne nabave za dvoranu, završni radovi u Gospodarskoj zoni su pri kraju… – započinje Dražen Tonkovac, načelnik Općine Čepin, u osvrtu na 2020.

ljepše mjesto za igru i zabavu Dječje i sportsko igralište u Stupniku obnovljeno EU sredstvima

Otvaranje DV Zvončić

Manifestacija 20. Čepinski suncokreti ove godine nije održana, a ni božićni sajam se zbog epidemioloških uvjeta neće održati onako kako su u ovoj općini naviknuti proteklih sedam godina.

No želeći zadržati duh božićnih blagdana, po svim naseljima općine Čepin postavljeni su božićni ukrasi. U nadi da će se nepovoljna epidemiološka slika popraviti, najavljuju veliki proljetni festival koji bi se trebao održati u travnju.

Potpisani ugovori za prvu fazu rekonstrukcije Gradske tržnice u Petrinji Radovi na obnovi počinju na proljeće, a do tada će se tržnica premjestiti na druge lokacije

– Festival je, kao što smo i najavili u ožujku 2020. godine, pa smo ga zbog pojave epidemije morali otkazati, prilika za promociju proizvoda domaćih OPG-ova, meda i mednih proizvoda, cvjetnih i povrtnih sadnica, te uživanje u gastro delicijama koje će se moći kušati samo na ovom sajmu – nastavlja načelnik. Proračunom za 2021. godinu planiran je niz projekata.

Na tom je popisu nastavak svih mjera za djecu: otvaranje vrtića DV Zvončić Čepin, sredstva za kupnju dodatnih nastavnih materijala, bilježnica, radnih bilježnica, likovnih mapa, kutija s radnim materijalima, zatim produženi boravak, učeničke karte, stipendije… Nastavit će se i mjera za obitelji s troje i više djece u iznosu od 200 kuna po djetetu do navršene 18. godine njegova života.

Potpisan ugovor za projekt "Centar za kulturu zdravlja" Obnova dvorca u Cabuni 56,2 mil. kuna

Pomoć poduzetnicima

– Općina Čepin ide dalje i s COVID mjerama za poduzetnike. Planiran je dovršetak Gospodarske zone, ali i dovršetak energetske obnove triju objekata. Izgradit će se javna rasvjeta u naselju Beketinci, kao i rasvjeta na NK Čepin. U planu je i izrada projektne dokumentacije za Korogyvar, zatim dovršetak parka ispred Centra za kulturu, rekonstrukcija Parka hrvatskih branitelja u Čepinu, prva faza izgradnje nastavno-sportske dvorane, rekonstrukcija infrastrukture u Naselju prijateljstva, dovršetak kupovine zgrade vrtića i početak rada ustanove, prodaja građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni… – navodi Tonkovac.

Nastavljaju se i sve komunalne aktivnosti: održavanje javnih površina, nastavak sanacije nerazvrstanih cesta, sanacije otresnica, pješačkih staza….