Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
DONACIJA ŽUPANIJE

Zavodu za dječju kirurgiju 150.000 kn

Foto: Osječko-baranjska županija
OBŽ je izdvojila 3 milijuna kuna u proteklom razdoblju za opremu KBC-u Osijek, ističe Anušić

Zavod za dječju kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Osijek jedini u istočnoj Hrvatskoj obavlja dijagnostiku te kirurško i postoperativno zbrinjavanje djece od rođenja do 18. godine života. Na Zavodu se godišnje učini više od 500 operacijskih zahvata, od čega je oko 45 operacija kod djece neonatološke dobi s urođenim kongenitalnim anomalijama probavnog sustava te novorođenčadi s defektima prednje trbušne stijenke. Pored toga, na Zavodu se operiraju i djeca s traumatizmom lokomotornog sustava, opeklinama i izvode se korektivne osteotomije. Izvodi se, nadalje, niz laparoskopskih operacija.

Uručeno javno priznanje Osječko-baranjske županije Zelena povelja je priznanje zaslužnima i poticaj svima na zaštitu okoliša

Upravo zbog toga izuzetno je važno u kakvim uvjetima i s kakvom opremom rade zdravstveni djelatnici, odnosno borave pacijenti. Osječko-baranjska županija je stoga žurno donirala 150.000 kuna za potrebe Zavoda za dječju kirurgiju, čime je kupljena medicinska oprema i operacijski instrumenti potrebni za specifične potrebe u trenutačnim uvjetima.

– Osječko-baranjska županija izdvojila je 3 milijuna kuna u proteklom razdoblju za opremu koja su bila potrebna KBC-u Osijek i koju su zatražili od Županije. Uostalom, naša obveza je pomaganje institucijama poput KBC-a koji se brine o pacijentima ne samo s područja Osječko-baranjske, već i ostalih slavonskih županija. Kao društvo i kao čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave moramo pokazati senzibilitet prema onima kojima je to najpotrebnije, a upravo je nabava opreme za rad liječnika jedan od načina na koji to možemo postići. Nastojat ćemo isto činiti i u budućnosti, čemu će pridonijeti i gradnja novog KBC-a Osijek na kojoj intenzivno radimo u suradnji s resornim ministarstvima i Vladom RH – rekao je župan Ivan Anušić.