Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Uručeno javno priznanje Osječko-baranjske županije

Zelena povelja je priznanje zaslužnima i poticaj svima na zaštitu okoliša

Foto: Osječko-baranjska županija
"Okoliš u našoj županiji je sačuvan jer smo na vrijeme počeli razmišljati o tome"

Uručene su Zelene povelje Osječko-baranjske županije, javno priznanje za doprinos očuvanju okoliša te osiguravanju i poboljšavanju kakvoće življenja na dobrobit sadašnjih i budućih naraštaja na području županije.

POTPISAN UGOVOR Rekonstrukcija i dogradnja dvorane

Razvijanje svijesti

Ovogodišnji dobitnici su Udruga studenata biologije ZOA, za izuzetnu djelatnost u stručnom i istraživačkom radu te poticanju i obrazovanju mladeži u oblikovanju i razvijanju svijesti o potrebi zaštite okoliša, zatim doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko, za važnu znanstveno-istraživačku i stručnu djelatnost i primjenu stručnih znanja, te Udruga PLANTaža Osijek, za važnu djelatnost u razvijanju ekološke svijesti među građanima i uspješnu primjenu suvremenih dostignuća u zaštiti okoliša.

Priznanja je uručio župan Ivan Anušić, a primili su ih predsjednica Udruge studenata biologije ZOA Bruna Žižanović, doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko te predsjednica Udruge PLANTaža Darija Walter.

PROJEKT VRIJEDAN 5,7 MILIJUNA KUNA Uskoro gradnja agroparka

– Posebno mi je drago što su dobitnice mlade žene koje kreću u svoje poslovne, znanstvene i privatne karijere, a u svojem djelovanju itekako su svjesne problema zagađenja i zaštite okoliša, problema koji se često shvaćalo "zdravo za gotovo" – započeo je Anušić.

Pokazuju primjerom

– Okoliš u Osječko-baranjskoj županiji sačuvan je jer smo na vrijeme počeli razmišljati o tome, pa smo osvijestili da ga moramo čuvati i da ga ne smijemo uništavati, i tako se ponaša najveći broj ljudi. Upravo zato dodjela Zelene povelje osobama koje znaju više o okolišu i to pokazuju svojim primjerom, dokazuje i pokazuje što znači okoliš onima koji toga još nisu svjesni. Danas imamo sustave zbrinjavanja otpada, reciklažna dvorišta i stotine načina kako na zdrav način sortirati i odložiti otpad kojega danas ima više nego ikad – poručio je župan Anušić.