Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ministarstvo zdravstva osiguralo dodatni novac za prioritetne projekte u Sisačko-moslavačkoj županiji

Zavodu za hitnu medicinu stigla dva nova vozila hitne pomoći

Foto: SMŽ
– Potrebe uvijek ima, ali mi smo zadovoljni i ovim napretkom jer je i to više od onoga što se dosadašnjih godina pribavljalo – rekla je ravnateljica Županijskog Zavoda za hitnu medicinu Silvija Desić Basarić

Na zahtjev Sisačko-moslavačke županije Ministarstvo zdravstva odobrilo je dodatna decentralizirana sredstva u 2022. godini za prioritetne projekte zdravstvenih ustanova na području te županije u iznosu od 3,7 milijuna kuna, od čega je Zavodu za hitnu medicinu SMŽ-a dodijeljeno 800.000 kuna za nabavu dva vozila hitne medicinske pomoći.

Županijski Zavod za hitnu  medicinu sada ima ukupno 54 vozila, njih 13 za sanitetski prijevoz, a ostala vozila su za hitnu medicinsku pomoć.

– Potrebe uvijek ima, ali mi smo zadovoljni i ovim napretkom jer je i to više od onoga što se dosadašnjih godina pribavljalo. S obzirom i na cijenu vozila, pomoć Županije nam je važna i samim time što se povećao iznos decentraliziranih sredstava, omogućeno nam je poboljšanje voznog parka i kvalitete pružanja usluga svim žiteljima županije – rekla je ravnateljica Županijskog Zavoda za hitnu 
medicinu Silvija Desić Basarić.

Ključeve novih vozila uručio joj je župan Ivan Celjak.

– Za ovu smo godinu prvi put u povijesti osigurali povećanje decentraliziranih sredstava za županijski zdravstveni sustav, i to za 3,7 milijuna kuna. Od toga je 1,9 milijuna kuna namijenjeno sanaciji i dovršetku objekta Zavoda za javno zdravstvo SMŽ-a u Sisku, milijun kuna namijenjen je sisačkoj Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić, a 800.000 kuna Zavodu za hitnu medicinu SMŽ-a, odnosno za nabavu dva nova, potpuno opremljena vozila – rekao je župan Ivan Celjak i dodao da je jedno vozilo namijenjeno timu T1 u Kutini, a drugo timu T2 u Sisku.