Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Ukupno 16 kilometara cjevovoda u devet naselja

Završava se vodoopskrbni sustav Borovci – Nova Sela

ŽUPAN dubrovačko-neretvanski sa suradnicima obišao je radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava Borovci-Nova Sela te društvenog doma u Kobiljači
Foto: DNŽ ŽUPAN dubrovačko-neretvanski sa suradnicima obišao je radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava Borovci-Nova Sela te društvenog doma u Kobiljači
Župan Dobroslavić obišao je gradilište na području Općine Kula Norinska, kao i radove na društvenom domu u Kobiljači u Općini Pojezerje koji dobro napreduju

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo zajedno s načelnikom Općine Kula Norinska Nikolom Krstičevićem i direktorom NPKLM Vodovoda Jakovom Belićem obišli su radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava Borovci-Nova Sela.

Investicija je vrijedna gotovo tri milijuna eura i obuhvaća izgradnju ukupno 16 kilometara cjevovoda u devet naselja na području Općine Kula Norinska.

Vrijedan projekt

Projekt je sufinanciran i sredstvima Hrvatskih voda, Općine Kula Norinska te Dubrovačko-neretvanske županije putem javnog poziva za prijavu projekata za financiranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i programa ujednačavanja standarda vodoopskrbe.

– Radovi se bliže kraju. Očekujemo njihov završetak i ishođenje uporabne dozvole krajem ožujka ili početkom travnja – istaknuo je Jakov Belić, direktor NPKLM Vodovoda, inače nositelja zahvata.

Načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević kazao je da je riječ o povijesnoj investiciji za Općinu Kula Norinska te zahvalio na potpori Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i Vladi Republike Hrvatske.

Župan Nikola Dobroslavić pohvalio je ovaj vrijedan projekt ističući kako se dosta ulaže u Općinu Kula Norinska.

– Radimo na ravnomjernom ulaganju u sve naše jedinice lokalne samouprave. Evo, ovdje u Kuli Norinskoj, uz ovaj sustav vodoopskrbe, radimo na projektu interpretacijskog centra Nova Sela, nedavno smo završili i Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite, a iz godine u godinu podupiremo i druge, manje investicije – poručio je župan.

Međutim, Dubrovačko-neretvanska županija u Neretvi ima više ulaganja pa gradilište u Kuli Norinskoj nije jedino koje je obišao župan.

Zajednička investicija

Nikola Dobroslavić sa suradnicima i načelnikom Općine Pojezerje Borislavom Dominikovićem obišao je i radove na projektu izgradnje društvenog doma u Kobiljači.

Riječ je o zajedničkoj investiciji Općine Pojezerje i Dubrovačko-neretvanske županije koja se sufinancira i sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je drugu fazu ovog projekta na Program održivog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini te je Ministarstvo odobrilo sredstva u iznosu od 35 tisuća eura. Sljedeća faza projekta prijavljena je na novi javni poziv.

Radovi na društvenom domu jako dobro napreduju te će ova investicija po završetku uvelike pridonijeti stanovnicima Kobiljače, kao i cijele Općine Pojezerje. Unutar društvenog doma planirano je više sadržaja, među kojima i prostorije za udruge, društveni i drugi sadržaji. U obilasku, uz župana Dobroslavića i načelnika Dominikovića, bili su i zamjenik župana Joško Cebalo, pročelnice Jelena Dadić Račić i Žaklina Marević te ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

KVALITETNA zajednica mora skrbiti o starijima Godina posvećena brizi za starije i nemoćne građane Centar za pomoć u kući – rijedak socijalni model Grad Našice na razini cijele Hrvatske izdvojio je najviše sredstava za subvencioniranje obrtnika iz gradskog proračuna Na razini cijele Hrvatske Grad Našice se istaknuo po izdvajanjima za obrtnike storyeditor/2024-02-19/a_nova_podrucna_skola_fotografija_facebook.jpg Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije Novi područni odjel škole u Pitomači i trodijelna školska sportska dvorana