Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
UZ POMOĆ EUROPSKIH SREDSTAVA

Završena obnova škola u općini Veliki Grđevac

Župan Damir Bajs obišao je Osnovnu školu Mate Lovraka
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Damir Bajs obišao je Osnovnu školu Mate Lovraka u Velikom Grđevcu u kojoj se uvjerio da su uložena sredstava investirana u poboljšanje uvjeta u kojima se odvija nastava.

Investicijski ciklus ulaganja u školstvo, odnosno obnovu školskih objekata na području općine Veliki Grđevac, priveden je kraju. Posljednja u nizu obnovljena je školsko-sportska dvorana pri Osnovnoj školi Mate Lovraka.

POTICANJE KULTURE U Bjelovaru počinje gradnja nove zgrade glazbene škole

Radovi su bili vrijedni 2,8 milijuna kuna, od kojih su 2 milijuna europska sredstva i sredstva sufinanciranja EU projekata, a 800.000 kuna sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije. Na dvorani je napravljena izolacija vanjskih zidova, povećana je toplinska zaštita poda i stropa, izmijenjeni su podovi, rekonstruiran je sustav grijanja, postavljenja je nova vanjska stolarija.

– Uz energetski obnovljenu dvoranu napravili smo i unutrašnje uređenje pa tako imamo i novi sportski pod koji ima sve zadovoljavajuće certifikate i, koliko nam je poznato, jedini je takav u županiji. Novost je da smo napravili novi sustav prozračivanja koji nam u ovo doba pandemije omogućuje da prozračimo cijeli prostor između smjena. Želim zahvaliti Županiji i županu Bajsu na podršci i suradnji – istaknula je ravnateljica Marina Balen. Uz dvoranu, do sada je već obnovljena Matična škola Mate Lovraka te Područne škole u Pavlovcu i Donjoj Kovačici, čime dolazimo do iznosa od 15 milijuna kuna ulaganja u školstvo na velikogrđevačkom području od strane Bjelovarsko-bilogorske županije.

PROMOVIRANA NOVA GENERACIJA MAJSTORA Majstorske ispite položila 22 majstora

– Ulaganja u Grđevcu omogućila su ravnateljstvima, pa tako i ravnateljici Balen, da imaju sve moguće predispozicije kako bi se nastava odvijala u sigurnim i kvalitetnim uvjetima i u vrijeme korone – izjavio je župan Bajs.