Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
POTICANJE KULTURE

U Bjelovaru počinje gradnja nove zgrade glazbene škole

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Ravnateljica Glazbene škole Bjelovar Sonja Štefanac ugostila je župana Damira Bajsa koji je istaknuo da je gradnja nove glazbene škole njegova obveza

Bjelovarsko-bilogorska županija uskoro počinje graditi novu zgradu Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru kao jednu od rijetkih novih glazbenih škola u Hrvatskoj. Naime, u tijeku je postupak javne nabave za izvođača radova. Javilo se deset ponuditelja, a procijenjena vrijednost radova na novoj zgradi Glazbene škole bila je 25.987.035,31 kunu.

Nastavljena suradnja Županija za besplatan prijevoz 3200 osnovnoškolaca izdvojila 13,2 mil. kn

Najnižu ponudu dala je zajednica ponuditelja Radnika Križevci i Hidroregulacije Bjelovar u iznosu od 24.624.254,91, odnosno 1.362.780,04 kuna manje od procijenjene vrijednosti radova. U tijeku je pregled troškovnika i ocjena ponuda, a rok za donošenje odluke o odabiru izvođača radova je 5. listopada.

Slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem i početak gradnje. Tako će izabrani izvođač temeljem javnog natječaja graditi novu zgradu Glazbene škole koja će se prostirati na 2730 četvornih metara bruto površine, zgrada će biti na četiri kata, a u sklopu škole izgradit će se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje čime će se omogućiti novi moderan prostor za održavanje društveno-kulturnih sadržaja u gradu Bjelovaru.

Dvije godine provodio se projekt “Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije” Završen projekt vrijedan 10 milijuna kuna tijekom kojeg je zaposleno 70 žena

– Ovo je tek treća nova glazbena škola u Hrvatskoj. Glazbene škole su nadgradnja, nisu obvezne, ali mislim da pokazuju status grada Bjelovara. Nova glazbena škola naša je obveza, pa i moja kao župana, prema generacijama učenika i profesora koji su stvarali imidž našeg grada i koji su pronijeli dobru notu vezanu uz našu Glazbenu školu kroz Europu – rekao je župan D. Bajs.