Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Više od 500 čitača

Završeno 24-satno čitanje bajki u SOS Dječjem selu Lekenik

1/4
Foto: Večernji list
Milenijskom čitanju bajki, kao i proteklih godina, putem poslanih video materijala, pridružili su se i mnogi književnici, umjetnici i osobe iz kulturnog, sportskog i gospodarskog života...

Točno u podne završila je tradicionalna književna 24-satna manifestacija „Milenijsko čitanje bajki“ u SOS Dječjem selu Lekenik.

osnovna škola mladost Službeno otvorena obnovljena školska kuhinja u Lekeniku

U svom jedanaestom izdanju, od četvrtka u podne do petka u 12 sati, neprekidno su se čitale bajke i pripovijetke za djecu, a osim djece i zaposlenika SOS Dječjeg sela, manifestaciji su nazočili i brojni gosti. Više od 500 čitača uživalo je u najljepšim pričama za djecu, koristeći pri tome mnoštvo stranih jezika na kojima su bajke čitane.

Milenijskom čitanju bajki, kao i proteklih godina, putem poslanih video materijala, pridružili su se i mnogi književnici, umjetnici i osobe iz kulturnog, sportskog i gospodarskog života, prijatelji i donatori SOS Dječjeg sela, predstavnici Općine Lekenik, osnovne škole Mladost Lekenik i Dječjeg vrtića Lekenik.

Foto: Večernji list

U sklopu ove tradicionalne manifestacije, predstavljene su slikovnice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, čiji su autori književnik Rusmir Agačević i akademski kipar Dejan Pranjković. Voditelj Dramske radionice SOS Dječjeg sela Lekenik, Rusmir Agačević predstavio je slikovnice Bon-ton za đake prvake – o lijepom ponašanju, Potomci zmajeva iz naših krajeva – o domaćim životinjama, Bez alata nema zanata – o raznim zanimanjima i Vilenjaci dobri znanci – o zaštiti čovjekove okoline.