Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Udruga "Maslačak"

Završio projekt "Zajedno možemo više"

Zajedno možemo više
Foto: Grad Križevci
Riječ je o projektu kroz koji je u razdoblju od 1. listopada 2017. godine pa do 31. kolovoza 2018. godine pružana podrška djeci i mladima s teškoćama u razvoju u povećanju kvalitete života i socijalne uključenost

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ održala je završnu konferenciju projekta „Zajedno možemo više“.

Riječ je o projektu kroz koji je u razdoblju od 1. listopada 2017. godine pa do 31. kolovoza 2018. godine pružana podrška djeci i mladima s teškoćama u razvoju u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti. Nositelj projekta bila je Udruga „Maslačak“, a partneri Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Radojka Šverko Makarska Jazz Festival Jubilarni festival otvara Nenad Vasilić Quartet

Projekt su financirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Koprivničko-križevačke županija, naglasila je predsjednica Udruge „Maslačak“ Tamara Premuš i dodala kako je projektom obuhvaćeno 25 korisnika. 

Korisnici su kroz projekt sudjelovali u brojnim aktivnostima, kreativnim radionicama i sportsko-rekreacijskim aktivnostima koje su pobliže predstavile voditeljica projekta Kristina Kranjčević, kineziterapeutica i voditeljica plivanja Snježana Mergon te psihologinja Darija Mustić. Ispred partnera projekta obratili su se Sanela Štubelj uime Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci Dražen Bokan.

Čestitke na provedenom projektu uputio je zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuvši kako ovaj projekt znači puno u pogledu senzibilizacije i poticanja volontiranja kod mladih. Podršku Grada Križevaca u radu Udruge „Maslačak“ naglasio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i dodao kako je siguran da će se Udruga izboriti i za nastavak projekta.

Čestitke na još jednom uspješnom projektu Udruge „Maslačak“ uputio je i saborski zastupnik Branko Hrg.

Projekt 'Čekaj da razmislim' Međunarodna razmjena Mladi iz šest zemalja u projektu 'Čekaj da razmislim'