Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska 138 pregleda
Proširenje prostora

Zbog sve veće potrebe otvoren Logopedski centar 'Logos'

Otvoren Logopedski centar 'Logos'
1/7
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Voditeljica centra je defektolog logoped Sonja Maletić koja taj posao radi od 1997. te je u posljednje vrijeme uočila veću potrebu za svojim zanimanjem

Povodom obilježavanja Europskoga dana logopedije bjelovarski je logopedski kabinet proširio prostor i postao Logopedski centar 'Logos'.

Voditeljica centra je defektolog logoped Sonja Maletić koja taj posao radi od 1997. te je u posljednje vrijeme uočila veću potrebu za svojim zanimanjem. Na ovaj način omogućuje se rana prevencija poremećaja verbalne i neverbalne komunikacije kroz razne grupne terapije, a ovako će se otvoriti termini i za individualni rad.

[video: 141 / ]

– Ako spominjem i vrtiće u kojima radim, brojka djece s kojom tjedno radim jest stotinjak. Kako se dugo bavim ovim poslom, zamjećujem kako naglo raste broj male djece koja imaju poteškoće sa socijalnom komunikacijom upravo zbog medija i tehnologije koja im je dostupna jer tako prestaje njihova normalna komunikacija – upozorava Maletić.     

V.osnovna škola Bjelovar Ulaganje u V. osnovnoj školi u Bjelovaru Opremili kabinet za asistivnu tehnologiju za djecu s teškoćama