Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Prijete novčane kazne

Zbog velikog broja požara do 1. lipnja nema spaljivanja na otvorenom

vatrogasci
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije izdala je obavijest o provedbi mjere zabrane paljenja vatre i drvenog ugljena na otvorenom prostoru

- Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta koji pogoduju širenju požara (sušno razdoblje, vjetar) i natprosječno velikog broja vatrogasnih intervencija na požarima otvorenog prostora ograničit će se dosadašnja mogućnost paljenja vatre i drvenog ugljena na otvorenom prostoru uz odobrenje nadležne vatrogasne postrojbe - navode iz Vatrogasne zajednice.

Vatrogasne postrojbe s područja nadležnosti Vatrogasne zajednice Ličko – senjske županije do 1. lipnja 2017. godine, uz prethodnu najavu neće odobravati spaljivanje na otvorenom prostoru.

Paljenje vatre na svim otvorenim prostorima zabranjeno je u razdoblju od 1.lipnja do 30. rujna temeljem Odluke o uvjetima paljenja vatre i drvenog ugljena na otvorenom prostoru na području Ličko – senjske županije.

- U navedenim periodima o svakom pojedincu ovisi hoće li zanemariti izdano upozorenje, no ukoliko to učini i pritom izazove požar razmjera koji bi prijetio životima i materijalnoj imovini primjenjivat će se novčane kazne u skladu sa zakonskom regulativom - poručuju ličko-senjski vatrogasci, izvijestili su iz Grada Senja.