Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
MARUŠIĆ NA SASTANKU VLADE SA ŽUPANIMA

Zdrava lokalna zajednica – temelj globalnog društva

Foto: bpz.hr
- Ustrajati treba na rješavanju tema koje imaju direktan utjecaj na demografsku sliku Hrvatske - istaknuo je župan Danijel Marušić

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić, ujedno i novi predsjednik Hrvatske zajednice županija, u Zaprešiću je nazočio sastanku Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.

Među ostalim, istaknuti su daljnji koraci u gospodarskom oporavku nakon potresa i pandemije, kao i poticanju poljoprivrede, ali i pitanja Schengenskog i Europskog gospodarskog prostora.

– Vjerujem da je ova petogodišnja praksa stvorila jednu vrstu sinergije, povjerenja i intenzivnog zajedničkog rada, a od našeg zadnjeg susreta mislim da smo kao Vlada djelovali brzo, odlučno i odvažno po tri ključna pitanja: odgovor na koronakrizu, zatim uspješna turistička sezona te očuvanje radnih mjesta – istaknuo je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Premijer je čestitao i novoizabranom predsjedniku Hrvatske zajednice županija, županu Brodsko-posavske županije Danijelu Marušiću.

Marušić je pak pohvalio strategijski pristup Vlade koji utječe na kvalitetu života u lokalnoj zajednici.

– Zdrava lokalna zajednica čini temelje i stupove nacionalnog, europskog i globalnog društva, a na nama je da joj pružimo podršku i priliku za daljnji razvoj. Teme koje danas otvaramo imaju direktan utjecaj na demografsku sliku Hrvatske i baš zbog toga moramo ustrajno pristupiti njihovu rješavanju – istaknuo je Marušić.