Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
održana prva tech konferencija

'Želimo potaknuti mlade da upišu IT smjerove i zaposle se u Bjelovaru'

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Konferenciji je prisustvovalo stotinjak ljudi, a Kalanj ističe kako će im dogodine biti potreban veći prostor budući da je broj zainteresiranih ove godine premašio kapacitet veleučilišne dvorane

Bjelovarsko Veleučilište bilo je domaćin prve tech konferencije GetiCon u organizaciji tvrtke Serengeti koja je u Bjelovaru otvorila ured u svibnju i od tada povećala broj zaposlenih na 13. Serengeti se smatra najbrže rastućom IT tvrtkom, sjedište im je u Zagrebu, a na dodatni ured u Bjelovaru odlučili su se zbog kvalitetnih kadrova, ali i lokalne vlasti koja im je pružila, kako kažu, najveću dobrodošlicu i olakšala proširenje.

Stručna predavanja

Upravo je i Veleučilište nepresušan izvor radnog kadra za ovu tvrtku koja je na prvoj tech konferenciji odabrala temu "Top performance", namijenjenu upravo studentima i zaposlenicima s područja tech industrije Bjelovara i okolice. GetiCon za cilj ima informirati zainteresirane o tome kako osigurati idući korak u karijeri, mentorstvo i napredak u poslovnom rastu i razvoju.

Klub žena Bjelovar izrađivale unikatne proizvode Zahvaljujući Klubu žena Bjelovar Odjel ortopedije dobio novi aparat

Konferencija u Bjelovaru bila je popraćena nizom stručnih predavanja zaposlenika Serengetija. Gost predavač bio je i Gordan Kožulj koji je pojasnio kako su i u kojoj mjeri povezani vrhunski sport i biznis, a Veleučilište u Bjelovaru potpisalo je Sporazum o suradnji s tvrtkom Serengeti.

Goran Kalanj, direktor Serengetija, rekao je kako je ovo tek prva konferencija organizirana u Bjelovaru te da tvrtka želi potaknuti lokalnu IT zajednicu da se zainteresira za programerski posao.

– To je projekt koji smo započeli s bjelovarskim Veleučilištem koje je kompatibilno zbog svog programerskog studija, kadra koji mi zapošljavamo. Naša očekivanja su da se predstavimo lokalnoj zajednici te da pobudimo interes mladih ljudi za karijeru u programiranju – objašnjava Kalanj.

Konferenciji je prisustvovalo stotinjak ljudi, a Kalanj ističe kako će im dogodine biti potreban veći prostor budući da je broj zainteresiranih ove godine premašio kapacitet veleučilišne dvorane.

međunarodni dan pješačenja Cilj je bio motivirati učenike na kretanje, no ovakav odaziv nisu očekivali

Produkcija kadrova

Prodekan za nastavu i studente Veleučilišta u Bjelovaru Zoran Markovski kazao je da je uloga Veleučilišta producirati kadrove za IT sektor.

– Očekujemo da će ova konferencija potaknuti mlade da upišu IT smjerove te da ostanu u gradu Bjelovaru zaposleni u tom sektoru – kratko i jasno objasnio je Markovski.