Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
O obnovi i na Skupštini Sisačko-moslavačke županije

Zgrada za braniteljske udruge bit će u funkciji do kraja godine

Foto: SMŽ
Vrijednost ovih radova je 9,7 milijuna kuna

Sisačko-moslavačka županija, osim što cjelovito obnavlja zdravstvene i obrazovne ustanove, kao i ustanove socijalne skrbi, cjelovito obnavlja i zgrade javne i društvene namjene kojih je vlasnik ili koje je koristila prije razornog potresa. Jedna od takvih je i zgrada u centru Sisku, u Ulici kralja Tomislava 5, koju su prije potresa koristile udruge proistekle iz Domovinskog rata i Ministarstvo hrvatskih 
branitelja.

Župan Ivan Celjak, odgovarajući na vijećničko pitanje na sjednici Županijske skupštine, izvijestio je kako radovi na zgradi u Tomislavovoj ulici napreduju dobrom dinamikom i da je zadovoljan što je Sisačko-moslavačka županija vrlo brzo uspjela pokrenuti cjelovitu obnovu zbog potreba za njezinim korištenjem i sigurnosti svih prolaznika koji se svakodnevno kreću uz nju. Vrijednost ovih radova je 9,7 milijuna kuna, a dovršetak radova očekuje se do kraja ove godine.

– Nakon dovršetka ovog projekta zgradu će koristiti udruge proistekle iz Domovinskog rata koje će imati potpuno novi prostor za svoj rad. U jednom dijelu uredit će se prostor za psihosocijalnu terapiju hrvatskih branitelja kao i prostorije Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije s memorijalnim postavom Domovinskog rata – rekao je Celjak.