Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
PRIPREMA ZLATA VRIJEDI

Zimske službe komunalnog poduzeća grada Samobora spremne za zimu

1/3
Foto: Grad Samobor
Baza Zimske službe je u Hrastinskoj cesti na prostoru Sajmišta, uz dvije privremene pretovarne stanice – jedna je u Rudama, a druga u Rakovom Potoku, iz čijih prostora će na teren izlaziti mehanizacija potrebna za održavanje cesta od 1. studenoga 2019. do 1. travnja 2020

Neuobičajeno lijepa jesen i visoke temperature nisu zavarale voditelje stručnog stožera Zimske službe komunalnog poduzeća grada Samobora, koje je već spremno za nadolazeću zimu, a što sve imaju na raspolaganju za zimski period prikazano je na smotri ovog odjela Komunalca, koja je održana u petak, 25. listopada, na samoborskom Sajmištu, priopćio je grad Samobor. 

SAMOBOR, STUPNIK I SVETA NEDJELJA Veliko srce građana: 159 ljudi odazvalo se akciji darivanja krvi

Kao i prošle godine, baza Zimske službe je u Hrastinskoj cesti na prostoru Sajmišta, uz dvije privremene pretovarne stanice – jedna je u Rudama, a druga u Rakovom Potoku, iz čijih prostora će na teren izlaziti mehanizacija potrebna za održavanje cesta od 1. studenoga 2019. do 1. travnja 2020.

Direktor Komunalca Ivica Karoglan pojasnio je način održavanja oko 570 km nerazvrstanih asfaltiranih i makadamskih cesta na području Grada tijekom zime, za što je osigurano 5,5 milijuna kuna te je pripremljeno 2.500 tona soli za posipavanje i 3.000 m3 kamenog posipnog materijala. Zahvalio je i vanjskim suradnicima koji će i ove godine brinuti o dijelu prometnica prema dogovorenom rasporedu, a to su: OZAS, Grass Tron d.o.o., Obrt Autoprijevoznik Krešimira Petrića, Obrt Pepa Kop Stjepana Kuhara, Obrt Autoprijevoznik Željka Koščice, Obrt Tomi usluge Tomislava Žalera, Obrt Autoprijevoz i pripremni radovi na gradilištu Milana Babojelića te TRP d.o.o. i Eko – Otok d.o.o.

Samobor UZBUDLJIV VIKEND Grad Samobor zove građane na Dan Žumberačkog krumpira i 3. Sanoborska gljivarijada

Spremna je i Mala zimska služba, zadužena za čišćenje nogostupa i ostalih manjih površina.

U ime Grada Samobora prisutnim direktorima, voditeljima službi, radnicima Komunalca, predstavnicima Policijske postaje Samobor i medijima obratio se zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, pohvalivši rad i zalaganje svih koji djeluju unutar Zimske službe, uz želju da imaju što manje posla ove zime.