Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
DODIJELJENA PLAKETA NAJUSPJEŠNIJIM PODUZETNICIMA

Zlatna kuna tvrtkama iz Sv. Nedelje, Klinča Sela i Zeline

Foto: Zagrebačka županija
Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb i ove je godine nagradila najuspješnije poduzetnike Zagrebačke županije.

Zbog koronakrize ove godine nije bilo tradicionalnog okupljanja poduzetnika

ŽUPANIJA NAJAVLJUJE: Do kraja 2020. još 9,7 mil. kn potpore

Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb i ove je godine nagradila najuspješnije poduzetnike Zagrebačke županije. U konkurenciji velikih trgovačkih društava plaketu “Zlatna kuna”, za poslovne rezultate u 2019., dobila je tvrtka Medical Intertrade iz Svete Nedelje, u konkurenciji srednjih trgovačkih društava tvrtki Violeta iz Svetoga Ivana Zeline, a u konkurenciji malih trgovačkih društava tvrtki Sofa IT iz Klinča Sela.

– Zagrebačka županija jedna je od gospodarski najrazvijenijih županija u RH što, naravno, zahvaljujemo isključivo našim poduzetnicima. Da oni nisu uspješni, ne bi bilo ni uspješne Zagrebačke županije. Županija ne bi mogla ulagati i vraćati prihode od poreza ni u gospodarstvo ni u obrazovanje, zdravstvo, promet... Temelj za kvalitetan život u županiji je, naravno, uspješno gospodarstvo – rekao je Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje poslova pročelnika za gospodarstvo i fondove EU Zagrebačke županije, dodavši da Županija nastoji pomoći poduzetnicima gdje god može.

– Ove smo godine izdvojili sredstva za tvrtke pogođene koronakrizom, a raspisali smo i natječaj i dodijelili sredstva malim i srednjim poduzetnicima koji ulažu u povećanje svoje konkurentnosti. Nastojimo biti što bolja županija koja privlači nove investitore – rekao je Fašaić tijekom ove svečanosti.