Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
obilježen Dan turizma

Zlatne boule Šibeniku za city break, a Vodicama za odmorišnu destinaciju

Goran Pauk i Željko Burić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Šibensko-kninski župan Goran Pauk ovu je turističku godinu ocijenio izuzetnom, s više od milijun dolazaka i 6,5 milijuna noćenja do danas, što je povećanje od devet posto u odnosu na prošlu godinu

Priznanje Zlatna boula za najuspješniju city break destinaciju Šibensko-kninske županije dobio je Šibenik, za najuspješniju odmorišnu destinaciju Vodice, a u povodu Dana turizma te županije dodijeljene su i druge nagrade zaslužnima u turizmu.

Priznanje za najuspješniju autentičnu destinaciju dobila je Betina, dok je Drnišu uručena Zlatna boula za najuspješniju ruralnu destinaciju. Priznanje za unaprjeđenje kulturne ponude dodijeljeno je Memorijalnom centru Faust Vrančić, a za doprinos očuvanju tradicije KUD-u Koledišće.

Posebna priznanja za doprinos turističkoj ponudi županije dodijeljena su hotelima Olympia Sky, Amadria hotelu Solaris, D-Resortu i hotelu Life.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk ovu je turističku godinu ocijenio izuzetnom, s više od milijun dolazaka i 6,5 milijuna noćenja do danas, što je povećanje od devet posto u odnosu na prošlu godinu.

Šibensko-kninska županija jedna je od najperspektivnijih destinacija zbog potencijala kulturne i prirodne baštine, rekao je Pauk.

Zlatna boula ukras je na narodnoj nošnji i šibenskoj kapi.