Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Topusko

Znanstveni skup u povodu 200. godišnjice lječilišta

Lječilište Topusko
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Top terme u srpnju organiziraju i manifestaciju “Kraljica jezera” koja će trajati dva dana

U povodu 200 godina suvremenog Lječilišta Topusko priprema se svečana akademija i znanstveni skup “Na izvoru zdravlja”.

– Svečanom akademijom obilježit će se balneološka, ali i ukupna baština Topuskog uz osobit naglasak na djelovanje lječilišta te njegovu važnost tijekom povijesti do danas. U sklopu programa akademije predviđeno je i otvaranje novog trećeg sveska Spomenice Lječilišta potpisivanjem uvaženih sudionika, baš kao što su to tijekom njezine povijesti činile mnoge znamenite osobe, sve od njezina nastanka 1818. godine kada je Topusko posjetio car Franjo I., što je označilo početak izgradnje suvremenog Lječilišta Topusko.

Lječilište Topusko Održan 1. Sajam zdravlja Topusko želi biti centar zdravstvenog turizma

Na interdisciplinarnom znanstvenom skupu “Na izvoru zdravlja” krajem studenoga sudjelovat će mnogobrojni renomirani znanstvenici brojnih područja čime će se obuhvatiti široka paleta različitih tema i utvrditi najnovije spoznaje o Topuskom, ali i šire, koje će dovesti do veće zastupljenosti i važnosti Lječilišta i Topuskog u znanstveno-stručnom svijetu – ističe ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler.

Tijekom ovoga ljeta, 7. i 8. srpnja, u Topuskom će se održati i “Kraljica jezera”.

– S obzirom na to kako je u to vrijeme sezona na našim otvorenim bazenima, kada kroz Topusko prođe više od 50.000 ljudi, želimo našim dosadašnjim gostima, ali i svim novim posjetiteljima ponuditi veću ponudu da pokažemo što ovo naše malo mjesto može pokazati kroz svoju bogatu kulturu, povijest, svoju gastroponudu i sportsko-rekreacijske sadržaje – rekla je direktorica Top termi Topusko Đurđa Kovačević.

Pametni stup za bicikliste, Topusko Turistička zajednica postavlja ih na 12 lokacija po županiji Stiže izum iz Topuskog: na solarnim se stupovima servisira bicikl i puni mobitel