Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Završena energetska obnova Sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici

Župan Andrović: Uvjeti za bavljenje dvoranskim sportom u Virovitici su sjajni

Foto: Kristijan Toplak
Povratak sportaša u dvoranu očekuje se idući mjesec. Osim sportaša, koristi je i više od tisuću učenika

Sportska dvorana Tehničke škole u Virovitici mjesto je najvećih sportskih uspjeha novijeg virovitičkog sporta. Ovdje su rukometašice tadašnjeg TVIN Trgocentra triput igrale Finale Kupa Hrvatske, finale Prvenstva Hrvatske, osvojene su mnogobrojne medalje u karateu, dok je tatamijem vladala Mirna Šenjug… Najvažnije sportsko zdanje u Virovitici dobilo je upravo modernije i štedljivije lice. Završena je, naime, energetska obnova, vrijedna 6,262.270 kuna, od čega su bespovratna sredstva bila 3,427.360 kuna.

VRIJEDAN POTICAJ Nastavlja se izgradnja Sportske dvorane "Zeleni brijeg" u Sisku

I međunarodne utakmice

Također, projekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 1,728.608 kuna. Virovitičko-podravska županija, kao nositelj projekta, dodala je još 1,106.302 kuna kako bi priča bila konačna. Energetska obnova obuhvaćala je toplinsku izolaciju vanjskih zidova, kao i podova prema tlu te krova iznad grijanog prostora, zatim zamjenu vanjske stolarije i sustava rasvjete... Ušteda na energiji bit će 53,68 posto. Osim toga, rukometno igralište je “centrirano” pa sama dvorana zadovoljava uvjetima igranja i međunarodnih utakmica, što do sada nije bio slučaj.

– Dvorana je sagrađena 1987. i vapila je za energetskom obnovom. S njom ćemo uštedjeti znatna sredstva koja ćemo preusmjeriti u neke nove stvari. Obnovljen je pod, nove su tribine, sanitarni čvorovi, svlačionice, uvjeti za bavljenje sporta ovdje su savršeni. Inače, u Virovitici su sjajni uvjeti za bavljenje dvoranskim sportom. Uz ovu, imamo i sportsku dvoranu OŠ IBM, kao i onu koja je u sklopu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Tu su i manje dvorane Katoličke gimnazije te Gimnazije Petra Preradovića. Od prošle godine velik dio sportaša trenira, ali i odrađuje natjecanja u multifunkcionalnoj hali Viroexpa, u kojoj se, dok nema sajma, nalaze mnogobrojni sportski tereni i omiljeno je odredište virovitičkih, ali i sportaša koji nam dolaze s drugih područja – kazao je župan Igor Andrović pri obilasku obnovljene dvorane.

PROJEKT "CENTAR ZA PODRŠKU, SAVJETOVANJE I OSNAŽIVANJE" Pomoć ženama žrtvama nasilja

Novi projekti

Energetska obnova Sportske dvorane Tehničke škole bila je dio od pet projekata energetske obnove školskih objekata u proteklom razdoblju na području ove županije.

– Tako smo obnovili Osnovnu školu u Suhopolju sa sportskom dvoranom, osnovne škole u Gornjem Bazju i Pitomači te u Josipovu. U skoroj ćemo budućnosti energetski obnoviti i škole u Okrugljači i Novom Gradcu, a planiramo i energetsku obnovu Tehničke škole u Virovitici, kako bismo kompletirali ovu priču – naveo je Andrović. Ravnatelj Tehničke škole Ivan Kućan naglasio je da ovu sportsku dvoranu, uz virovitičke sportaše, koriste učenici triju škola, odnosno Tehničke, Industrijsko-obrtničke i Strukovne.

– To je više od tisuću učenika koji koriste ovo zdanje, kojem je energetska obnova bila nasušno potrebna jer su nam troškovi grijanja bili poprilično visoki – rekao je.