Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Splitsko-dalmatinska županija osigurala je ljetovanje djeci s područja pogođenih potresom

Župan Boban dočekao djecu iz Sisačko-moslavačke županije

1/2
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
U prvoj skupini na ljetovanje je stiglo 450 učenika četvrtih razreda, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji ljetovat će ih ukupno 600

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban dočekao je ispred Učeničkog doma u Splitu 450 učenika iz Sisačko-moslavačke županije kojima je Splitsko-dalmatinska županija osigurala ljetovanje na svom području. Riječ je o prvoj od dvije skupine učenika iz Sisačko-moslavačke županije, a svi tamošnji učenici četvrtog razreda osnovnih škola ljetovat će na području Splitsko-dalmatinske županije.

Djeca sretna, roditelji sretni

– Na nama je moralna obveza toj djeci izići ususret kako bi i ona mogla uživati u čarima ljepote turizma na Jadranskom moru. Zbog toga što smo ovo ostvarili jako sam sretan i ponosan. Moja komunikacija sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Celjakom od prvog je dana išla u ovom smjeru, željeli smo im ovako pomoći – izjavio je župan Boban dodavši kako se nada da će ovakvi događaji postati tradicionalni.

Zadovoljan je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

– Djeca su sretna, roditelji su sretni, a mi smo uzbuđeni, pogotovo kada vidimo ovih 450 djece i njihovu iskrenu radost i dječju sreću. Na to nitko ne može ostati ravnodušan. Zahvaljujem kolegi Blaženku Bobanu i njegovu timu, koji su izvrsno organizirali ovo ljetovanje za više od 600 djece s područja Sisačko-moslavačke županije – izjavio je Celjak i naglasio da ove dvije županije ostvaruju izvrsnu suradnju na više projekata.

Dvojici župana zahvalila je i učiteljica iz Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji Ljiljana Sigur.

– Najprije zahvaljujem onima koji su inicirali ovu akciju, dvojici naših župana i svima koji su sudjelovali u ovoj velikoj akciji i 
organizaciji. Hvala im na trudu, volji i ljubavi prema našoj djeci koja dolaze s područja koja su jako stradala u potresu. Djeci će 
ovo biti nezaboravno ljetovanje – izjavila je Ljiljana Sigur.

Petra Josić je učenica četvrtoga razreda. Kaže da je sretna i vesela jer je u Split na ljetovanje došla s prijateljicama i prijateljima iz škole.

Idu na Poljud, Marjan, Sinj...

– Jako sam zadovoljna i uzbuđena jer smo ovdje s razredom. Drugi put sam u Splitu – ispričala je četvrtašica Petra.

Osim kupanja i sunčanja za malene je goste pripremljen i sadržajan program kako bi iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije odnijeli što ljepše uspomene. Učenici će vidjeti Poljud, Dioklecijanovu palaču, ići će na Marjan i u Sinj te im je osiguran bogat zabavni, kulturni i sportski program.

Župan Celjak uručio je županu Bobanu zahvalnicu za suradnju i omogućavanje ovoga ljetovanja.