Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
projekt ICT županija

Župan Boban i svjetski prvaci iz robotike otvorili centre izvrsnosti

Otvoreni centri izvrsnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
U rad centara uključena su djeca diljem županije, a osiguran je i prijevoz za sve učenike svake subote

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog rada centra izvrsnosti iz matematike, ove godine su od 1200 učenika, 335 prošli provjeru znanja, te će se njih 40 uključiti u rad centra izvrsnosti iz novih tehnologija, u srednjoj Tehničkoj školi, 52 učenika u centru izvrsnosti iz informatike u srednjoj Elektrotehničkoj školi i 240 učenika iz matematike u III. gimnaziji (MIOC-u).

Pročelnik županijskog odjela društvenih djelatnosti, Tomislav Đonlić je zahvalio svim učenicima, roditeljima, mentorima i svima koji su doprinijeli na bilo koji način kako bi Centri izvrsnosti zaživjeli u županiji. Đonlić je istaknuo kako će se nastava u centrima izvrsnosti održavati svake subote, tijekom 15 subota.

"U rad centara uključena su djeca diljem županije, tako da smo osigurali prijevoz za sve učenike svake subote. Učenici su dobili opremu, osigurana im je i marenda. Dakle, kompletno su zbrinuti od trenutka polaska od kuće do dolaska u centar i povratka svojim kućama. To je zaista jedan opsežan projekt u koji je uključeno jako puno ljudi i želim čestitati svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog projekta", rekao je pročelnik. 

Župan Blaženko Boban je podsjetio na kontinuitet županije u sustavnoj brizi o mladima te je rekao da je sretan jer se ostvaruje osnovni projekt iz njegova predizbornog programa a to je upravo projekt ICT županija. Uvjeren da će Splitsko-dalmatinska županija za tri do četiri godine biti najuspješnija ICT županija u Hrvatskoj.

"Daj Bože pameti ljudima koji obnašaju vlast, uključujući i mene, ne samo u političkom nego i u društvenom i gospodarskom smislu, da ovi mladi ljudi, ovaj potencijal koji imamo danas ovdje za 10-15-20 godina uistinu budu nosioci svih aktivnosti na području Splitsko-dalmatinske županije – gospodarskih, društvenih, ekonomskih i političkih. Onda se ne moramo bojati za budućnost", rekao je župan.

Na kraju je župan otvorio Centar izvrsnosti iz matematike, dok su dva učenika, prvaci sa svjetskog natjecanja iz robotike su otvorili centre izvrsnosti iz informatike i novih tehnologija, priopćili su iz Splitsko-dalmatinske županije.