Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Župan Boban otvorio novo dječje igralište u Drašnicama

Župan Boban otvorio novo dječje igralište u Drašnicama

Igralište ima dvostruku ljuljačku, tobogan, gredu i oprugu, a vrijedno je 410.000 kuna, od kojih je 304.362 kn financirala Županija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Županija je do sada isporučila 11 igrališta: Marina, Vrlika, Drašnice, Nerežišća, Sutivan, Kamen (Split), Dugopolje, Zmijavci, Klis, Vrgorac i Hvar.

Novo  dječje igralište u Drašnicama, u Općini Podgora otvorio je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Igralište s dvostrukom ljuljačkom, toboganom, gredom i oprugom, vrijednosti je 410.000 kn, od kojih je 304.362 kn financirala Županija.

Ministar Cappelli potpisao ugovor o dodjeli novca za projekt Regionalnog centra kompetentnosti Boban: Turističko-ugostiteljska škola Split bit će centralna točka edukacije u turizmu na cijelom Jadranu

Izvršitelj ovog projekta je Zajednica udruga Društvo CK SDŽ-a. Kod uređenja ovoga igrališta sudjelovale su i udruga Sv. Vicenco i TZ Podgora, podružnica Drašnice.  Raduju me ovakvi naoko mali projekti u “malenim mjestima srca moga”.

Zahvaljujem svim čelnicima lokalnih zajednica koji su prihvatili ideju našega CK-a, što smo s našim ravnateljem Željkom Grubišićem, čelnicima lokalnih samouprava i volonterskim radom mjesnih ljudi, do sada završili 11, a planiramo za mjesec-dva dovršiti i preostala dječja igrališta u Lokvičićima, Prološcu, Starom Gradu i Hrvacama. Ukupna vrijednost projekta je 410 tisuća kn, Županija je sudjelovala s 304 tisuće kn. Lokalne zajednice sudjelujus po 5000, a uključuju se i volonterskim radom mjesne udruge i društva.

Ministar Beroš i župan Boban posjetili Hrvatsku gorsku službu spašavanja i Hrvatski crveni križ Boban: HGSS-ovci su ljudi koji više vole tuđe živote nego vlastite

Nastojat ćemo dogodine animirati svih 40 preostalih lokalnih samouprava na području Županije da prihvate ovu i slične inicijative, kako bismo našu djecu što više odvajali od računala i sličnih elektroničkih uređaja dajući im prigodu za druženje i uživanje s vršnjacima – rekao je Boban. Županija je do sada isporučila 11 igrališta: Marina, Vrlika, Drašnice, Nerežišća, Sutivan, Kamen (Split), Dugopolje, Zmijavci, Klis, Vrgorac i Hvar.