Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Vrijednost 4,25 mil. kn

Župan Boban uručio ključeve devet vozila za hitnu

1/7
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Boban je istaknuo da županijski ZHMP ima u prosjeku najmlađi vozni park u Hrvatskoj

Ključeve devet novih vozila, od toga pet namijenjenih potrebama hitne medicinske pomoći i četiri za sanitetski prijevoz predao je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban ravnatelju županijskoga Zavoda Hitne medicinske pomoći dr. Leu Luetiću.

Tek će gradnjom Centra za zbrinjavanje otpada biti moguća konačna sanacija deponija na Karepovcu i ostalih odlagališta na području županije Splitsko-dalmatinska županija Raspisan natječaj za centar Lećevicu vrijedan oko 330 milijuna kuna

– Nabava ovih devet vozila, vrijednih više od 4,25 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava, kontinuitet je naših nastojanja za neprestanom obnovom voznoga parka naše hitne medicinske pomoći. Ne treba ni naglašavati koliko je to potrebno za sigurnost, kako vozača tako i pacijenata, korisnika usluga ZHMP-a – rekao je župan ističući ponos što županijski Zavod za hitnu medicinsku pomoć ima u prosjeku najmlađi vozni park u Republici Hrvatskoj. Tom je prilikom zahvalio ravnatelju Zavoda HMP, dr. Leu Luetiću, vozačima, sanitetskim tehničarima i liječnicima koji su građanima na raspolaganju 24 sata dnevno.

Dr. Leo Luetić, ravnatelj ZHMP-a je iznio je podatak kako na području cijele županije, od Rogoznice na granici sa Šibensko-kninskom županijom do Ploča na jugu, djeluje oko 530 djelatnika raspoređenih u 100 timova hitne medicinske pomoći i 5 timova sanitetskog prijevoza.

Što se tiče novih vozila, dva su vozila za potrebe tima 1 i tima 2 u Makarskoj, jedno za ispostavu HMP-a u Trilju, jedno za Hvar i jedno vozilo za tim 2 u Splitu.

Župan Blaženko Boban i gradonačelnik Andro Krstulović Opara u Anconi Od Hrvatske i Italije traže pomoć u uspostavi avioveze Split – Ancona

– Zadovoljni smo kvalitetom i prosjekom starosti vozila hitne medicinske pomoći koji se kreće od 3 do 4 godine, ali mogli bismo obnoviti vozni park sanitetskog prijevoza kojima je prosjek starosti oko 6 godina. Ne treba zaboraviti da se ta vozila brže troše jer su svakodnevno na dužim relacijama te u kratkom vremenu prave veliku kilometražu – istaknuo je dr. Luetić. Godišnje se obavi oko 65.000 sanitetskih prijevoza i oko 5000 hitnih intervencija.