Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačko-neretvanska županija

Župan Dobroslavić primio u posjet slovačkog Predsjednika regije Prešov Milana Majerskyog

Poljaci u Dubrovniku
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Na sastanku je bilo govora o mogućoj suradnji na realizaciji izložbe radova poznatog pop art umjetnika Andy Warhola u Dubrovniku. Naime, Andy Warhol porijeklom je iz Prešova gdje se nalazi jedina galerija njegovih djela izvan SAD-a

Župan Nikola Dobroslavić primio je u Palači Ranjini Predsjednika slovačke regije Prešov gospodina Milana Majerskyog sa zamjenicima te pročelnicima za kulturu i međunarodnu suradnju. Susretu su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo, zamjenica župana Žaklina Marević, ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e Melanija Milić, v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić i savjetnik za međunarodnu suradnju Luka Vidak, izvijestili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Besplatan obrok za djecu Zahvaljujući županijskom projektu Ruka solidarnosti za djecu U Metkoviću i Opuzenu 490 učenika imalo besplatne marende

Na sastanku se razgovaralo o nastavku suradnje između regije Prešov i Dubrovačko-neretvanske županije te o iskoristivosti Europskih fondova. Župan Dobroslavić informirao je goste o infrastrukturnim, gospodarskim i kulturnim obilježjima županije, te o infrastrukturnim projektima u tijeku kao i budućim razvojnim planovima. Osvrnuo se na uspješnu dosadašnju suradnju dviju regija i njihovih institucija na realizaciji EU projekata te iskazao zadovoljstvo novom administracijom regije Prešov koja želi nastaviti suradnju s Dubrovačko-neretvanskom županijom. Naime Milan Majerski je na dužnosti predsjednika regije Prešov tek nekoliko mjeseci od kada je na izborima pobijedio prethodnog predsjednika nakon pet uzastopnih mandata na čelu regije.

Opća bolnica Dubrovnik Dubrovačko-neretvanska županija Otvoreni proračun: 77,9 milijuna kuna za EU projekte

Predsjednik regije Prešov također je izrazio zadovoljstvo u korištenju EU fondova u svojoj regiji te razmijenio iskustva o financiraju cestovne infrastrukture, škola i socijalnih pitanja.

Na sastanku je bilo govora o mogućoj suradnji na realizaciji izložbe radova poznatog pop art umjetnika Andy Warhola u Dubrovniku. Naime, Andy Warhol porijeklom je iz Prešova gdje se nalazi jedina galerija njegovih djela izvan SAD-a.

Jedna od bitnijih tema sastanka bio je i program INTERREG, koji je pokrenut s ciljem jačanja učinaka Kohezijske politike Europske unije do 2020. godine, a glavni cilj je smanjiti postojeće nejednakosti između regija Europske unije u pogledu njihovog ekonomskog i društvenog razvoja i održivosti okoliša, pritom uzimajući u obzir njihove specifične prostorne značajke i mogućnosti.

Dubrovnik Dubrovačko-neretvanska županija Na većini plaža more izvrsne kakvoće Dubrovačko-neretvanska županija Potpisani ugovori za razvojne EU projekte Devet općina i četiri grada DNŽ-a povukli 2,1 milijun