Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Münchenu članica brodske Marsonije osvojila je dvije medalje

Župan Marušić čestitao brončanoj Vanesi Tot: “To sigurno nije kraj”

1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
– Uistinu sam zadovoljna ostvarenim rezultatima, ovo mi je dosad najuspješnija sezona. U zadnje dvije godine osvojila sam šest europskih medalja – istaknula je 23-godišnja Vanesa Tot

Brodsku kanuisticu Vanesu Tot, njezina trenera Igora Krajinu te člana uprave Kajak-kanu kluba Marsonia Borisa Hrečkovskog zbog sjajnih sportskih postignuća ugostio je župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. Na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama, održanom u Münchenu, Vanesa je osvojila dvije brončane medalje u kanuu jednokleku.

Pošlo joj je to za rukom u utrci na 500 metara, a zatim i u sprinterskoj utrci na 200 metara. Bile su to ujedno dvije jedine hrvatske
medalje na najvećoj kontinentalnoj smotri.

Uspjeh dostojan divljenja

Podsjetimo kako je Vanesa, nakon ispunjene olimpijske norme, prvi puta u povijesti Olimpijskih igara nastupila kao hrvatska kanuistica u ovom natjecanju održanom u Tokiju prošle godine.

– Ovo je rezultat napornog rada koji sam u zadnjih sedam, osam godina uložila zajedno sa svojim trenerom, našim savezom i svima koji su nam pomogli - kazala je 23-godišnja Brođanka, kojoj se još uvijek nisu u potpunosti slegli dojmovi nakon povijesnog uspjeha.

Vjerovala je da može do medalje u “svojoj” disciplini 500 metara, dok na 200 metara puno toga ovisi o tome kako će tko krenuti i
sve prognoze su nezahvalne. Vanesa je uspjela izdržati do kraja, a o poretku su doslovno odlučivali centimetri. U borbi za medalju uspjela je nadmašiti Poljakinju koja ju je na Europskom prvenstvu do 23 godine godine u lipnju pobijedila i na 200 i na 500 metara. Eto, uspjela joj je uzvratiti udarac.

– Uistinu sam zadovoljna ostvarenim rezultatima, ovo mi je dosad najuspješnija sezona. U zadnje dvije godine osvojila sam šest europskih medalja, ne znam nijednog drugog sportaša kojem je to uspjelo. Otkako smo prošle godine izborile odlazak u Tokio, kolegica iz reprezentacije Anamarija Govorčinović i ja samo smo nastavile nizati uspjehe – istaknula je Vanesa.

Župan Marušić uputio je Vanesi i njezinu timu iskrene čestitke i zahvalu na promicanju sporta, svojega grada, županije, ali i Hrvatske u cjelini. Dodao je da mu je čast čestitati joj u ime cijele županije. Posebno je istaknuo činjenicu da je Vanesa sve svoje uspjehe ostvarila kao članica domaćeg, brodskog kluba.

Novčana potpora županije

– Osvojiti dvije medalje na Europskom prvenstvu nešto je doista veliko, ali to sigurno nije kraj. Vanesa je u uzletu i čast je svima nama u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji imati jednog tako vrsnog sportaša koji, na kraju krajeva, pronosi i ime kraja u kojem živi – rekao je Marušić.

Čestitajući Vanesi i njenom timu na osvojenim medaljama i do sada postignutim uspjesima, župan im je poželio puno uspjeha u daljnjem radu i pripremama za natjecanja. Također, Marušić je brončanoj kanuistici obećao i znatnu financijsku potporu koja će joj olakšati pripreme za nadolazeća natjecanja.