Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Brođanin Gabrijel Veočić u samo dva mjeseca osvojio je dvije državne i jednu kontinentalnu titulu

Župan Marušić obećao daljnju potporu europskom boksačkom prvaku

Foto: BPŽ
U travnju se mladi Brođanin okitio naslovima hrvatskog prvaka do 22 godine i među seniorima, a sad je tome dodao i naslov europskog prvaka u srednjoj kategoriji

Novu veliku nadu boksačkog sporta Hrvatske, Brođanina Gabrijela Veočića, primio je u zgradi županijske uprave župan Brodsko-posavske županije Danijel  Marušić.

Ne treba posebno govoriti o Gabrijelovim uspjesima jer su oni evidentni na svim razinama, no valja spomenuti kako je na Europskom boksačkom prvenstvu do 22 godine održanom u Poreču Gabrijel Veočić osvojio zlatnu medalju te se okrunio titulom europskog prvaka u finalnom meču protiv bugarskog reprezentativca Ramija Mofida Kiwana.

Valja spomenuti kako je u zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu pred ispunjenim tribinama na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske 2022. za juniore i seniore, koje se održavalo u travnju ove godine, Gabrijel Veočić 12. put osvojio  naslov državnog prvaka u svim dobnim skupinama.

Gabrijelovi treneri Mario Jukičić i Pero Veočić kazali su kako su iznimno zadovoljni Gabrijelovim uspjehom, odnosno, osvojenoj zlatnoj medalji i brončanoj medalji s državnog prvenstva. Gabrijel Veočić u samo dva mjeseca osvojio je dva državna prvenstva (do 22 godine i seniorsko) te jednu europsku titulu (postao je prvak Starog kontinenta u srednjoj kategoriji). Ovim uspjesima, posebice naslovom europskog prvaka Gabrijel Veočić ponosnim je učinio svoj grad i županiju.

Župan Marušić, čestitajući Gabrijelu i njegovu timu na uspjesima, kazao je kako Brodsko-posavska županija potiče razvoj sporta općenito, a s posebnom pažnjom prati uspjehe Gabrijela Veočića te obećao i daljnju suradnju i potporu Županije u okviru njezinih mogućnosti.