Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Prijam

Župan nagradio najbolje učenike i njihove mentore

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Najbolje učenike Županija je i novčano nagradila, osvajači prvih mjesta na natjecanjima dobili su po 2000, drugih po 1500 kuna, a za osvojeno treće mjesto nagrada iznosi 1000 kuna

Najbolji učenici u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ovih su dana bili u službenom posjetu prostorijama BBŽ-a nakon što je župan Damir Bajs donio Odluku o nagrađivanju učenika osnovnih i srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije za postignute rezultate na državnim natjecanjima za tekuću školsku godinu.

'volim volontiranje' Koprivnički učenici u sklopu humanitarne akcije prikupili čak 130 kg hrane

Sukladno tomu, župan Bajs primio je učenike i njihove mentore koji su postigli zapažene rezultate na državnim natjecanjima tijekom tekuće školske godine, točnije prvo, drugo i treće mjesto.

Župan je učenicima i njihovim mentorima uručio priznanja, a za uspjeh učenika Županija je osigurala i novčane nagrade u iznosu od 2000 kuna za osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima, 1500 kuna za osvojeno drugo mjesto te 1000 kuna za osvojeno treće mjesto na državnim natjecanjima.

Tako je svoja priznanja i novčane nagrade primilo 17 učenika osnovnih i srednjih škola te dva pjevačka zbora. Župan Bajs imao je priliku osobno čestitati najuspješnijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima te njihovim mentorima i poželjeti im daljnje uspjehe u radu uputivši im prigodne riječi.

Kreativni i neovisni Učenici svojim radovima rekli ‘ne’ drogi i ovisnosti

– Naša Županija posebnu pozornost posvećuje školstvu. Ovoga trenutka ugovoreno je više od 140 milijuna kuna investicija u školstvo, u obnovu naše 44 škole. Međutim, uz obnovu škola i investicije u ono materijalno, važno je investirati i u naše učenike i njihove mentore. Pred nama je i gradnja Centra kompetentnosti, Županija to vodi pri našoj Medicinskoj školi. Još jednom čestitam vam, a naše htijenje da imamo izvrsnost i ulaganje u znanje počiva upravo na najboljim učenicima. Nije lako biti najbolji ili među tri najbolja u državi i vjerujem da iza toga stoji puno rada, znanja i htijenja – naglasio je župan Bajs.