Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Elementarna nepogoda

Župan: 'Obnova opožarenog područja trajat će godinama'

Požar, Splitsko-dalmatinska županija
Foto: Boris Ščitar/Vecernji list/PIXSELL
Prema dosadašnjim procjenama vatrogasnih službi, u prošla tri dana u požarima na splitskom području izgorjelo je oko 4.500 hektara borove šume, niskog raslinja, trave, makije i maslinika te nekoliko desetaka automobila

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u srijedu je najavio kako će zbog požara na splitskom području u sljedećih nekoliko dana proglasiti elementarnu nepogodu.

- Elementarnu nepogodu proglasit ćemo odmah nakon što dobijemo izvješće policije, odnosno zapisnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske županije o požaru . rekao je župan Boban.
 Po njegovim riječima, na temelju proglašene elementarne nepogode formirat će se povjerenstvo koje će izaći na teren radi evidentiranja procjene štete, a nakon toga će se sukladno zakonskom propisu obavljati saniranje štete.

 - Obnova opožarenog područja trajat će godinama -  rekao je župan Boban.

Prema dosadašnjim procjenama vatrogasnih službi, u prošla tri dana u požarima na splitskom području izgorjelo je oko 4.500 hektara borove šume, niskog raslinja, trave, makije i maslinika te nekoliko desetaka automobila.